Weer aanrijding op rotonde Wassenaarseweg

41

Op de Rijnsburgerweg in Leiden is vanmiddag rond 14.50 uur een jeugdige fietser aangereden door een personenauto. Het ongeluk gebeurde op de rotonde ter hoogte van de Wassenaarseweg. Na een korte controle bleek de jongen niet gewond te zijn geraakt.

Delen

41 reacties

 1. Erwin Jansen

  Nou heeft die fietser wel voorrang. Maar die crossen daar ook door als wat. Ik reed daar zelf rond die tijd en richting station komen ze van 4 kanten. Hou dat maar eens veilig?

 2. Trudy Van Herpen

  Fietsers komen daar van alle kanten…..je moet daar zo uitkijken…..ze geven geen richting aan (de meesten)….en komen daar van links en rechts en je moet zelfs naar achteren kijken…ogen te kort!!…

 3. Peter Ouwerkerk

  Oplossing. 1 richting laten fietsen. Is toch niet moeilijk gemeemte.

  En een fietser die tegen het verkeer in rijd en aangereden wordt. Zelf voor de kosten op laten draaien en een flinke boete geven.

 4. Rotondes zijn jarenlang aangelegd omdat het de veiligheid ten goede zou komen. De werkelijke reden is dat er in die jaren flinke subsidies aan de aanleg van een rotonde waren verbonden. Bij de meeste rotondes kom je (zeker als het druk is) ogen tekort. De fietsers hebben voorrang (wat op zich niet slecht is) maar er is de laatste jaren veel veranderd. Zo komen moderne fietsen (elektrisch) met gemak met 25 km per uur de het parcours opgereden. Het centraliseren van scholen en aanmoedigen van het fietsen heeft er de afgelopen jaren toe geleid dat zelfs fietsers onderling met elkaar gaan botsen. De rotonde op de Rijnsburgerweg is wel het ergst van allemaal. Als je daar gaat kijken tussen 08:00 en 08:30 uur waan je je op een wielercircuit. Lijnbussen op dit traject (ook niet echt weinig) lopen hier met gemak 10 minuten vertraging op.
  Wat een goede oplossing is weet ik niet. Verkeerslichten zijn denk ik ook geen uitkomst omdat die voor bepaalde verkeersdeelnemers niet lijken te gelden. De beoogde drempels van Gerart gaan al helemaal niets toevoegen omdat er ter plaatse gewoon amper van snelheid gesproken kan worden, de situatie ter plaatse dwingt al tot een dusdanig laag tempo dat de snelheidsmeter van een auto het niet eens aangeeft.

 5. Esther de Ruiter

  Die staat er in de vroege ochtend vaak wel die verkeersregelaar, maar vaak zie je inderdaad niet welke kant de fietsers op gaan en dan is het best heel gevaarlijk

 6. Kyra Doodle

  Geen verrassing. Echt een gevaarlijk punt daar.
  En ook nog eens vertragend voor het auto verkeer. Is er nu echt geen andere oplossing. Fietsers hebben voorrang en letten niet meer op. Gaan met een bloedgang over de rotonde. Voorrang is een recht van krijgen en niet van nemen

  • Marcus Rooijakkers

   Nee, dat is niet waar, voorrang is een recht van nemen, je draait de zaken om. Als je zo denkt vertraag je het verkeer te allen tijde. Als voetganger moet je je recht van oversteken op het zebrapad ook afdwingen door te laten zien dat je wilt oversteken. Dat dit lastig is snap ik maar zo is het.

  • Kyra Doodle

   Marcus Rooijakkers en daardoor krijg je dus ongelukken. De fietsers en voetgangers letten niet meer op en rijden en lopen dus gewoon door,ga er maar eens staan. Fietsers van twee zijde die denken dat automobilisten de ogen van een kameleon bezitten en afzonderlijk alle kanten op kunnen kijken. Echt een drama. Fietsers die van hun fiets springen(als ze dat al doen) en opeens voetgangers zijn en oversteken op het fietspad. En neem van mij aan dat vertraagt

 7. Marcus Rooijakkers

  Twee richting verkeer op de rotonde is de boosdoener. Neemt iemand nog verantwoordelijkeid in deze. En wie ontwikkeld deze onoverzichtelijke rotondes tegen elk gevoel van het reguliere verkeersgedrag in eigenlijk? Ik bedoel hiermee inconsequente verkeersregels inzake van voorrang verlenen, de ene keer haaietanden voor fietsers, de volgende rotonde heeft haaietanden voor auto’s. Fietsers komen van twee kanten en met name fietsers die van rechts komen, die komen normaal gesproken nooit van rechts maar van links. Op deze rotondes komen ze van alle kanten. Marcus Rolloos, wil je deze aub aan je lijstje toevoegen. Tijd voor actie bij o.a. gemeente Leiden én Oegstgeest.

 8. Karen de Weerdt

  T is ook geen wonder. Tijdens de spits is t een vreselijke rotonde want fietsers komen van alle kanten en een enkeling daar gelaten steekt niemand een hand uit.

 9. Mark Dieben

  Is niet zo gek dit. Levensgevaarlijke rotonde. Dat fietsers voorrang hebben weten ze goed (blind de rotonde pakken) maar niet anticiperen op het feit dat auto,s harder zijn is niet handig.

 10. Een Leids burger op

  Dat er 2 richtingenverkeer is voor fietsers staat duidelijk aangegeven en dat fietsers (en voetgangers) voorrang hebben (haaientanden) ook. Dus dat is geen excuus.
  Maar dat neemt niet weg dat op het gedrag van de fietsers ook wel wat valt aan te merken. Vaak zie je groepjes fietsers oversteken en net dat men denkt dat ¨de kust veillg is¨ komt er nog vlug even een fietser oversteken.

 11. Jan Zwanenburg op

  die rotonde is in een woord waaardelooss. Ik kom er dagelijks twee keer overheen. De fietsers komen van links en rechts. Nemen voorrang, rijden elkaar aan. Zijn absoluut niet van plan om af en toe een auto door te laten. Ik zeg niet dat het in dit geval expres gegaan is maar soms MOET je gewoon gas geven om er een keer tussen te komen.

 12. Wim van't Hoogerhuys op

  Dit is de meest onoverzichtelijke levensgevaarlijke rotonde van ( minimaal) de hele regio. Fietsres ( onder licht) va alle kanten, automobilisten komen per definitie ogen te kort om het te kunnen overzien en bovendien komen de fietsres ook nog van twee kanten uit dode hoeken. aanpassen deze onzin.

 13. Ellie Kok

  Ze moeten de Wet aanpassen ene rotonde fietsers voorrang andere niet!!helemaal fout!!LANDLINE HET ZELFDE DOEN!!!!!!Weet je waar ieder aan toe is nu niet!!!

 14. Joop de Rooy

  Levens gevaarlijk daar, je moet ogen van voor en van achter hebben. Fietsers komen van de Wassenaarseweg, Rijnsburgerweg en de Kagerstraat Links en rechts op het kruispunt/rotonde.

 15. Mariëtte Dijkgraaff

  Zou dit nou niet een mooie plek kunnen zijn voor een fietserstunnel? Beetje zoals naast Naturalis..
  Zoveel fiets-, bus- en autoverkeer, dat blijft botsen! Te druk voor 1 kruispunt, en het zorgt voor gruwelijk veel opstoppingen..

  Dus.. fietstunnel, fietsers apart van overig wegverkeer, en een rotonde voor het motorische verkeer..

Je bent nu offline