Ook komend weekeinde weer extra vertoningen Hoppezak-film

Tijdens het Leiden International Film Festival trok de documentaire over het oerleidse familiebedrijf Hoppezak volle zalen en werden er extra voorstellingen ingelast toen bleek dat de belangstelling groot was.

Ook na afloop van het LIFF bleven de vragen binnenkomen om de documentaire die werd gemaakt door Wendy Westerhof en Mariëlle van der Want van Leimotiv nogmaals te vertonen en daaraan wordt door Theater Trianon nu gevolg gegeven. Komend weekeinde staan er weer twee voorstellingen gepland.

Het verhaal van de familie Hoppezak druipt van de nostalgie, romantiek, dramatiek en humor. Vader Wim verzorgde jarenlang de grime voor presidenten en artiesten voor de televisie en heeft de zaak groot gemaakt met kleding van grote toneelgezelschappen. Zoon André en vrouw Adrienne runnen nu de zaak. De pruiken voor de sinterklazen worden geonduleerd (in de krul gezet), zelfs met 25 graden in de zomer. In de film krijgt Jochem Myjer een metamorfose als kerstman. Het bedrijf wordt in de docu gedurende vier seizoenen gevolgd.

Advertentie

Cultuur Leiden hoppezak


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×