Het deel van Level Leiden dat de gemeente in gebruik gaat nemen krijgt de naam Stadskantoor Leiden. (Foto's: Chris de Waard).

College kiest naam nieuwe huisvesting: Stadskantoor Leiden

Als de gemeente haar intrek neemt in het gebouw Level Leiden aan de Bargelaan bij station Leiden Centraal wordt ook de naam onthuld van de plek waar in de toekomst honderden ambtenaren van de gemeente hun werkplek krijgen en waar inwoners terecht kunnen voor allerlei publieksfuncties. Voor al die zaken gaan Leidenaren dan naar het Stadskantoor Leiden. Die naam heeft het college van burgemeester en wethouders formeel vastgesteld.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over het nieuwe Stadskantoor dat Leiden krijgt in gebouw Level.

Ook heeft het college zich gebogen over het voorlopig ontwerp voor de verbouwing van het toekomstige stadskantoor. Daar moet de komende maanden nog wel aan geschaafd worden. De plannen vallen nu zo’n 500.000 euro hoger uit dan wat de gemeente er aan uit wil geven. “Het is dus geen overschrijding”, benadrukt burgemeester Lenferink. “We gaan  ervoor zorgen dat we binnen het budget blijven”.

In januari wordt het definitief ontwerp vastgesteld, daarna volgt de aanbesteding van de werkzaamheden. Over een jaar moet het stadskantoor opgeleverd worden en verhuist in eerste instantie ook het college van burgemeester en wethouders erheen. Voor hen is het een tijdelijke werkplek, want als de verbouwing van het Leidse stadhuis die rond die tijd ook van start gaat, is afgerond, keert het stadsbestuur terug aan de Breestraat.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×