Fractievoorzitter van ONS Voorschoten Hans van der Elst te gast bij Politiek071. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Paspoort fors duurder, maar ONS Voorschoten kijkt naar grotere bedragen

De gemeente Voorschoten wil een aantal belastingmaatregelen gaan nemen die bij elkaar ongeveer 25.000 euro moeten gaan opleveren. Zo wil de gemeente bijvoorbeeld de kosten voor een nieuw paspoort verhogen van 65,30 euro naar 71,35 en moet het voltrekken van een huwelijk in het weekend geen 497,- euro, maar 858,- euro gaan kosten.

Donderdag worden de voorgenomen belastingverordeningen besproken in de commissie, maar vooruitlopend daarop heeft oppositiepartij ONS Voorschoten al de nodige kritiek: “Wij denken dat dit niet genoeg is, de financiën staan er nog steeds niet goed voor”, zegt fractievoorzitter Hans van der Elst.

Hoewel de begroting voor 2019 sluitend is en ONS Voorschoten daar ook mee instemde, maakt de partij zich toch grote zorgen. “Die begroting is sluitend met een overschot van slechts 3.000 euro. Dat is nog geen dubbeltje per inwoner. Er is heel weinig nodig om dat te doen omvallen”, zegt Van Der Elst in Politiek071. “Het gaat om tonnen en miljoenen en niet om euro’s.”

Lieuwe van Slooten in gesprek met fractievoorzitter van ONS Voorschoten Hans van der Elst

De fractievoorzitter van ONS Voorschoten kijkt vooral naar de lange termijn. Wat hem het meest steekt is de verkoop van vastgoed. “Dat wordt dan gebruikt om leuke dingen mee te doen. Wij willen dat geld echter gebruiken om de schulden te verminderen.” Op de lijst van vastgoed dat wordt verkocht staan onder andere panden rondom de Van Der Waalslaan en in de Vlietwijk. Ook gaat het cultureel centrum in de verkoop. “Het zijn je kroonjuwelen waarbij geldt: weg is weg”, beredeneert Van Der Elst.

Krappe financiën 
In de commissie van donderdag wordt er vergaderd over de voorstellen van het college. Van Der Elst hoopt dat de plannen nog worden aangepast en er wat betreft de krappe financiën meer gekeken wordt naar de uitgaven in plaats van de inkomsten van de gemeente. “Als de plannen zo blijven zoals ze nu zijn dan gaan we er voor liggen”, aldus de fractievoorzitter van ONS Voorschoten.

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×