(Foto: Reanne van Kleef).

Leidse parken ook dit jaar vuurwerkvrij

De gemeente Leiden hanteert komende jaarwisseling dezelfde vuurwerkvrije zones als vorig jaar. Het is verboden vuurwerk af te steken in de Leidse parken, de openbaar toegankelijke gebieden binnen de Oostvlietpolder en de omgeving van het Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Dirkse over de vuurwerkvrije zones in Leiden komende jaarwisseling.

Onder de Leidse parken vallen de volgende gebieden: Park Matilo, Marepark, Trigionpark, Bos van Bosman, De Leidse Hout, De Bult, Park Roomburg, Park Merenwijk, Tuin van Noord, Stevenspark, Polderpark Cronesteyn, Hooghkamerpark, Plantsoen, Burcht, Van der Werfpark, Ankerpark, Hortus Botanicus, Blekerspark, Katoenpark, Huigpark, Park de Put, Kooipark, Heempark, Rembrandtpark, Beethovenpark, Park Kweeklust, Park Zeeheldenbuurt en Park Oud Hortuszicht.

Over enkele jaren zou Leiden best eens helemaal vuurwerkvrij kunnen zijn tijdens de jaarwisseling. Wellicht zelfs volgend jaar al, maar dat hangt met name af van landelijke regelgeving. Ondertussen werkt Leiden ook aan het uitbreiden van de vuurwerkvrije zones, waar mogelijk de binnenstad aan wordt toegevoegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×