Leidse parken ook dit jaar vuurwerkvrij

8

De gemeente Leiden hanteert komende jaarwisseling dezelfde vuurwerkvrije zones als vorig jaar. Het is verboden vuurwerk af te steken in de Leidse parken, de openbaar toegankelijke gebieden binnen de Oostvlietpolder en de omgeving van het Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Dirkse over de vuurwerkvrije zones in Leiden komende jaarwisseling.

Onder de Leidse parken vallen de volgende gebieden: Park Matilo, Marepark, Trigionpark, Bos van Bosman, De Leidse Hout, De Bult, Park Roomburg, Park Merenwijk, Tuin van Noord, Stevenspark, Polderpark Cronesteyn, Hooghkamerpark, Plantsoen, Burcht, Van der Werfpark, Ankerpark, Hortus Botanicus, Blekerspark, Katoenpark, Huigpark, Park de Put, Kooipark, Heempark, Rembrandtpark, Beethovenpark, Park Kweeklust, Park Zeeheldenbuurt en Park Oud Hortuszicht.

Over enkele jaren zou Leiden best eens helemaal vuurwerkvrij kunnen zijn tijdens de jaarwisseling. Wellicht zelfs volgend jaar al, maar dat hangt met name af van landelijke regelgeving. Ondertussen werkt Leiden ook aan het uitbreiden van de vuurwerkvrije zones, waar mogelijk de binnenstad aan wordt toegevoegd.

Delen

8 reacties

 1. Prima, maar het zou mooi zijn als dit verbod verder uitgebreid kan worden. Bijvoorbeeld voor de Kooi of Transvaal of misschien het het gebied binnen de singels.

 2. Is alleen maar een goed plan wanneer er ook gehandhaafd wordt … Maar meestal is daar weer niet over nagedacht of er is geen geld voor … We wachten maar weer gelaten af …

 3. Veranderd? Moi? Nee hoor, maar het ligt duidelijk gevoelig om heel Leiden in een keer bomvrij te maken, zodat het wellicht verstandiger is om hier het gebied ieder jaar wat op te rekken. Een beetje zoals dat met het betaald parkeren gaat.

  • Een Leids burger op

   Dan ook maar eens snel betaald parkeren in de Merenwijk invoeren. en handhaven. Of ligt dat ook te gevoelig? 🙂

  • ‘Bom’ vrij zal het niet worden
   Carbid is geen vuurwerk en men zal dat toepassen voor het nieuwe jaar
   Een boek lezen rond 12 uur lijkt mij niet zo leuk idee

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline