(Archieffoto: Chris de Waard).

Wildgroei aan banieren in Leiden halt toe geroepen

De vele banieren in de stad en de kwaliteit ervan was de laatste jaren al vaker onderwerp van discussie. Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft nu vaste locaties aangewezen waar de banieren om evenementen aan te kondigen worden geplaatst. Ook worden de bekende potten vervangen door in de grond verzonken mastpotten. Deze nieuwe mastpotten moeten voor het zomerseizoen in de stad zijn aangebracht.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Dirkse over de banieren in de stad.

“We willen vooral dat het er beter uit komt te zien”, zegt wethouder Paul Dirkse. “We hebben veel evenementen in de stad en die worden aangekondigd met banieren in potten. De meeste mensen herkennen ze wel. We hebben nu gezegd dat daar een kwaliteitsslag nodig is. Die potten gaan we daarom vervangen voor vaste mastpotten in de grond, op vaste locaties.” Met Leiden Marketing zijn afspraken gemaakt over het uiterlijk en de frequentie van het gebruik van de banieren.

De mastpotten worden aangebracht langs de toegangswegen van de stad: Plesmanlaan, Oegstgeesterweg, Willem de Zwijgerlaan, Willem van der Madeweg en de Lammenschansweg. Ook is er een aantal bronpunten in de binnenstad aangewezen waar de banieren zijn toegestaan. Dat zijn de Stationsweg, Parkeergarage Lammermarkt, Hooigracht/ Pelikaanstraat, Haven, Parkeergarage Garenmarkt, Parkeerterrein Haagweg en Parkeergarage Morspoort.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×