Wildgroei aan banieren in Leiden halt toe geroepen

10

De vele banieren in de stad en de kwaliteit ervan was de laatste jaren al vaker onderwerp van discussie. Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft nu vaste locaties aangewezen waar de banieren om evenementen aan te kondigen worden geplaatst. Ook worden de bekende potten vervangen door in de grond verzonken mastpotten. Deze nieuwe mastpotten moeten voor het zomerseizoen in de stad zijn aangebracht.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Dirkse over de banieren in de stad.

“We willen vooral dat het er beter uit komt te zien”, zegt wethouder Paul Dirkse. “We hebben veel evenementen in de stad en die worden aangekondigd met banieren in potten. De meeste mensen herkennen ze wel. We hebben nu gezegd dat daar een kwaliteitsslag nodig is. Die potten gaan we daarom vervangen voor vaste mastpotten in de grond, op vaste locaties.” Met Leiden Marketing zijn afspraken gemaakt over het uiterlijk en de frequentie van het gebruik van de banieren.

De mastpotten worden aangebracht langs de toegangswegen van de stad: Plesmanlaan, Oegstgeesterweg, Willem de Zwijgerlaan, Willem van der Madeweg en de Lammenschansweg. Ook is er een aantal bronpunten in de binnenstad aangewezen waar de banieren zijn toegestaan. Dat zijn de Stationsweg, Parkeergarage Lammermarkt, Hooigracht/ Pelikaanstraat, Haven, Parkeergarage Garenmarkt, Parkeerterrein Haagweg en Parkeergarage Morspoort.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

10 reacties

  1. Een inwoner van Leiden op

    Misschien kan de gemeente ook eens al die reclameborden, die aan allerlei palen vastzitten, weghalen. Ontsierend voor de stad en bovendien belemmeren ze op een aantal plaatsen het uitzicht op vooral voetgangers en fietsers wanneer je een straat wilt oversteken. Dit laatste is al een aantal maanden geleden via het contactformulier doorgegeven aan de gemeente maar tot op heden geen reactie gehad.

  2. Prima, ik wandelde onlangs door de stad, en bedacht me toen dat er toch wel een wildgroei aan banieren ontstaan was. Gelukkig heeft de gemeente er ook oog voor.

  3. Doe dan ook gelijk wat aan al die overbodige verkeersborden en wegaanduidingen, dan krijg je echt een opgeruimd gezicht in de stad

  4. De gemeente zelf hangt de stad vol met banieren. Je creëert dus eerst zelf een probleem en gaat dan omstandig roepen dat je een Groot Probleem gaat oplossen. Hulde. Die banierpotten op de Blauwpoortsburg /Prinsessengracht versperden het trottoir, rolstoelen konden er niet langs. Leuk die banieren. Niet goed voor de verkeersveiligheid, het staat slordig. Hoeveel gaan die verzonken potten kosten?

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline