Gewonde bij botsing tussen fiets en speed pedelec in Leiden

6

Een fietser en een speed pedelecer zijn vanmorgen rond 8.30 uur met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde op de Tasmanstraat in Leiden. De bestuurder van de speed pedelec, een elektrische fiets die snelheden van 45 kilometer per uur kan halen, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Delen

6 reacties

 1. Extreem gevaarlijke dingen. Ook hier loopt de overheid/wetgever weer achter de feiten aan: er zou namelijk al lang beleid op verkeersdeelname van de snelfietsen hebben moeten geweest. Nog maar recent las ik dat “men er mee bezig is”… Lekker vlot als die dingen al een paar jaar de straten en fietspaden onveilig maken …

  • man op de pedelec op

   Niet helemaal juist.

   De Pedelec is niet aangereden door een fietser maar een scooter. De bestuurder van de scooter probeerde op een veel te smal straatje een groep scholieren in te halen en liet geen ruimte over voor tegenliggend verkeer open, ongeacht of dit een fietser, scooter, pedelec of welk voertuig dan ook was.
   De bestuurder van de pedelec reed met 20 km/uur, hij kan wel harder maar kiest ervoor dit niet te doen in de binnenstad, ongeacht wetgeving. Hij belande door uit te wijken en door de tik tegen het stuur op het hekje naast het fietspad. Helaas gingen de bestuurder van de scooter en de bijrijder er vandoor.

   Mocht iemand nog iets gezien hebben dan denk ik dat de redactie daar wel raad mee weet.

   groet,

   Man op de pedelec

  • Niet overdrijven he. Wie zegt dat die bestuurder van de speedbike in “fout” is?? Een smsende gewone fietser kan hem zomaar de pas hebben afgesneden. Heb in persoonlijk al meegemaakt. En dankzij mijn GoPro had ik bewijzen in handen

 2. Staaltje van onnauwkeurige journalistieke verslaggeving. Daarbij ook een tendentieuze bijzin over de pedelec, die 45 km/uur kan halen. Jammer en onnodig, dit soort berichtgeving.

Je bent nu offline