TGV-treinstellen van diverse generaties in het Parijse Gare de Lyon. (Foto: Broos Baanders).

NVBS-avond in Voorschoten over hogesnelheidstreinen

De afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS organiseert op woensdag 19 december een avond over hogesnelheidstreinen in Frankrijk en daarbuiten. Frankrijk stond met de aanleg van een netwerk van TGV-treinen aan de basis van de hogesnelheidstrein in Europa. Presentator Broos Baanders geeft een overzicht van de TGV’s in Frankrijk, die sinds 1996 onder de naam Thalys ook naar Nederland rijden.

De voor iedereen toegankelijke NVBS-avond van 19 december wordt gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage in de kosten: 2,50 euro voor NVBS-leden en 3,50 euro voor niet-leden.

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×