Michiel van Dijk. (Foto: Henk Hommes).

Scylla pakt zilver in Eredivisiecup

De tafeltennissers van Scylla zijn gisteren tweede geworden in de strijd om het najaarskampioenschap. In Den Bosch streden de vier best geklasseerde teams van de eredivisie om de Eredivisiecup. Door de afwezigheid van een aantal vaste krachten trad Scylla aan met een verjongd team dat uiteindelijk voor een sensatie zorgde.

Geconfronteerd met de afwezigheid van vaste krachten Kim Vermaas, Gerard Bakker Jr. en Olivier Altenburg besloot Scylla van de nood een deugd te maken door twee talentvolle jonge spelers op te stellen.

Michiel van Dijk en Timo Tuithof konden zo gesteund door kopman Kazeem Nasiru hun krachten meten met de nationale top. De beslissing past in de strategie van Scylla om spelers uit de eigen opleiding te begeleiden richting eredivisie. Ook ditmaal pakte de gewaagde zet goed uit. In de halve finale was Scylla te sterk voor de nummer twee van de eredivisie, Taverzo. Kazeem Nasiru won zijn beide partijen van respectievelijk Jochem de Hoop en Gabrielius Camara. De sensatie van de dag was Michiel van Dijk. Hij versloeg in een sterke partij eredivisiespeler De Hoop. De eerste game ging nog naar De Hoop (8-11) maar daarna dicteerde de aanvallende Van Dijk het spel (11-3, 11-7, 11-9). De overwinning was dan ook zeer verdiend. Ook Tuithof speelde sterk, maar Jakub Folwarski, een van de smaakmakers in de eredivisie, was begrijpelijkerwijs nog te sterk.

Scylla kon het huzarenstukje in de finale niet herhalen. DTK ’70 was – met Barry Wijers, Yannick Vostes, en Koen Hageraats – een maatje te groot en pakte met overmacht de titel zonder een partij te verliezen. Voor Scylla overheerste na afloop de tevredenheid over de tweede plek, in de wetenschap dat het met al dit talent ook in de toekomst wel goed zit.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×