Gemeente Zoeterwoude verwijdert bushaltes

8

Vier jaar nadat de laatste bus door het centrum van Zoeterwoude-Dorp reed heeft de gemeente donderdag de bushaltes verwijderd. Op de plek waar de haltes sinds 14 december 2014 ongebruikt stonden zijn nu betonnen gaten te zien. De komende dagen zal de gemeente de gaten dichten en opnieuw bestraten.

Toen R-net in december 2014 het busvervoer tussen Leiden en Zoetermeer overnam van Arriva veranderde niet alleen het nummer van de lijn van bus 365 in bus 400. Vanaf dat moment reed de bus niet langer door Zoeterwoude-Dorp maar er omheen. Tijdswinst gaf R-net als belangrijkste reden aan.
Lange tijd is er getwijfeld of de aanpassing zou blijven; de reden waarom de bushokjes zijn blijven staan.
Na 4 jaar is er voorlopig geen zicht op een terugkeer van de bus in het centrum en heeft de gemeente de haltes verwijderd.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

8 reacties

    • Nee, over ca 20 jaar zoals in Leiden Merenwijk. Maar daar zijn die weggehaalde haltes sinds 9 december weer teruggezet en rijdt de bus weer de toenmalige route naar grote tevredenheid!

  1. Ik denk dat ze er al die tijd nog stonden in de hoop dat er toch ooit weer een bus zou gaan rijden. Maar voor wie?????

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline