Ook de bushalte op de hoek van de Veldzichtstraat is verwijderd. (Foto: Robbert Beurse).

Gemeente Zoeterwoude verwijdert bushaltes

Vier jaar nadat de laatste bus door het centrum van Zoeterwoude-Dorp reed heeft de gemeente donderdag de bushaltes verwijderd. Op de plek waar de haltes sinds 14 december 2014 ongebruikt stonden zijn nu betonnen gaten te zien. De komende dagen zal de gemeente de gaten dichten en opnieuw bestraten.

Toen R-net in december 2014 het busvervoer tussen Leiden en Zoetermeer overnam van Arriva veranderde niet alleen het nummer van de lijn van bus 365 in bus 400. Vanaf dat moment reed de bus niet langer door Zoeterwoude-Dorp maar er omheen. Tijdswinst gaf R-net als belangrijkste reden aan.
Lange tijd is er getwijfeld of de aanpassing zou blijven; de reden waarom de bushokjes zijn blijven staan.
Na 4 jaar is er voorlopig geen zicht op een terugkeer van de bus in het centrum en heeft de gemeente de haltes verwijderd.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×