Leiden Marathon-deelnemers gezocht voor darmonderzoek

3

Bewegen is goed voor de stoelgang, maar intensief en langdurig bewegen zoals hardlopen en fietsen kan soms ook iets teveel van het goede zijn. Vooral duurlopers staan bekend om hun moeizame relatie met hun darmen. Onderzoeker Dionne Noordhof is nieuwsgierig naar wat nu precies de oorzaak is van darmproblemen bij hardlopers. Ze is daarom op zoek naar mannen die komend jaar meedoen aan de halve of hele marathon in Leiden.

Dionne Noordhof is onderzoeker en docent aan de Hogeschool Leiden. In samenwerking met diverse partners is zij een onderzoek aan het opzetten onder marathonlopers. In de aanloop naar de marathon worden deelnemers gevraagd wekelijks een vragenlijst in te vullen en ook een paar keer wat ontlasting in te leveren. Ook tijdens de race worden deze lopers nauwgezet gevolgd.

Gerry van Bakel in gesprek met Dionne Noordhoff tijdens de uitzending van Sport071.

Voor haar onderzoek kan Dionne Noordhof nog wel wat deelnemers gebruiken, het gaat om mannen van 18 jaar en ouder. Je hoeft geen last te hebben van je darmen om mee te kunnen doen. Het vraagt een kleine tijdsinvestering, maar je leert ook heel veel over je lijf en je darmen. Aanmelden kan via de website van Leiden Marathon. Of stuur een email naar Dionne Noordhof: noordhof.d@hsleiden.nl.

 

 

Delen
heropening sligro Leiden

3 reacties

  1. Tom Drolmoulin op

    Een goeie biefstuk op het zadel is geen garantie voor het winnen van de Tour… 😅🚲

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline