(Foto's: Chris de Waard).

Diepste punt parkeergarage Garenmarkt op min 18 meter

Het water is uit de bouwput aan de Garenmarkt gepompt en dus is sinds enkele dagen de bodem zichtbaar van de tweede ondergrondse centrumgarage. Die ligt op 18 meter diepte. Het gaat om de betonnen vloer van de bouwkuip, de echte vloer van de parkeergarage wordt er overheen aangelegd. Die wordt maar liefst een meter dik.

Maandagmiddag gaf aanneemcombinatie Dura Verkeer / Bexis een rondleiding over de bodem van de garage. “Het bereiken van het diepste punt is voor ons wel echt heel bijzonder,” vindt hoofduitvoerder Tim van den Berg. “Een enorm ingewikkeld bouwproces op deze postzegel. Veel moeilijker dan de Lammermarktgarage”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het diepste punt van de Garenmarkt Garage is bereikt en het water is weggepompt. Wanneer parkeren? Dat kan pas in het voorjaar van 2020

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Waarschijnlijk volgende week wordt op -1 de toegang naar de inrit ‘doorgebroken’ in de wand van de garage. Die inrit is de afgelopen maanden aangelegd onder de Korevaarstraat en gaat gedurende de rest van het bouwproces dienen om materialen aan te voeren naar de bouwkuip.

Het duurt nog tot begin 2020 voor de garage in gebruik genomen kan worden. Eind maart 2020 is de bedoeling. Tot die tijd worden de verdiepingsvloeren aangebracht, alle installaties en moet de hele garage worden afgewerkt. Ook het plein wordt binnen diezelfde periode helemaal opnieuw en zo groen mogelijk ingericht, zodat de buurt na oplevering van de garage niet nog aansluitend een extra periode met overlast heeft.

Advertentie

Leiden garenmarktgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×