Begin dit jaar ontplofte een enorme vuurwerkbom in Voorschoten. Foto: Politie).

Politie doet serie invallen in Voorschoten wegens vuurwerkoverlast

Naar aanleiding van een hele serie klachten over vuurwerkoverlast is de politie gisteren op negentien adressen in Voorschoten binnengevallen. Onderzoek zette de politie op het spoor van groep jongeren die mogelijk over professioneel vuurwerk zou beschikken. Tijdens de serie invallen is op één adres daadwerkelijk vuurwerk aangetroffen. Op een ander adres werd een zogenaamd Airsoftwapen in beslag genomen. Ook zou volgens een tip die bij de politie binnenkwam zwaar vuurwerk in beslag genomen zijn bij een lockercontrole op een school in de omgeving.

Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. De politie waarschuwt dat zelfgemaakt of illegaal vuurwerk levensgevaarlijk is. Het is onvoorspelbaar en het kan te vroeg afgaan. Ook is de kracht vaak enorm, waardoor ernstig letsel kan optreden en er zelfs doden kunnen vallen.

De politie roept het publiek op om meteen 112 te bellen bij een vermoeden van illegaal vuurwerk. Dat melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Advertentie

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×