Politie doet serie invallen in Voorschoten wegens vuurwerkoverlast

6

Naar aanleiding van een hele serie klachten over vuurwerkoverlast is de politie gisteren op negentien adressen in Voorschoten binnengevallen. Onderzoek zette de politie op het spoor van groep jongeren die mogelijk over professioneel vuurwerk zou beschikken. Tijdens de serie invallen is op één adres daadwerkelijk vuurwerk aangetroffen. Op een ander adres werd een zogenaamd Airsoftwapen in beslag genomen. Ook zou volgens een tip die bij de politie binnenkwam zwaar vuurwerk in beslag genomen zijn bij een lockercontrole op een school in de omgeving.

Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. De politie waarschuwt dat zelfgemaakt of illegaal vuurwerk levensgevaarlijk is. Het is onvoorspelbaar en het kan te vroeg afgaan. Ook is de kracht vaak enorm, waardoor ernstig letsel kan optreden en er zelfs doden kunnen vallen.

De politie roept het publiek op om meteen 112 te bellen bij een vermoeden van illegaal vuurwerk. Dat melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Delen
heropening sligro Leiden

6 reacties

  1. Of stop een aangestoken vuurpijl in de bilspleet van dergelijke onverlaten. Dat zou wel eens een zeer effectieve pedagogische maatregel kunnen zijn.

    • Een Leids burger op

      Gewoon de ¨pedagoog¨ Fritsie met de (nu nog) 2018 Fratsen inschakelen. Die weet er vast wel raad mee. 🙂

Je bent nu offline