Waarom overstappen erg leuk kan zijn

Wij Nederlanders houden nogal van onze comfort zone. Maar toch hoor je zo af en toe de verhalen van vrienden en collega’s die een overstap gemaakt hebben, en ineens allerlei leuks te melden hadden. Hoewel we er allemaal wat kriebelig van worden, kan een overstap je toch allerlei leuke, nieuwe mogelijkheden brengen.

Overstappen tijdens een actie

Zo hoor je regelmatig wel eens wat over een leuke energie actie, waarbij de standaard pakketten ineens een stuk goedkoper aangeboden worden of je een geweldig leuk welkomstgeschenk krijgt. Zo heb je weleens acties waarbij je een TV aangeboden krijgt, een slimme thermostaat of iets anders leuks. Overstappen tijdens zo’n energie actie kan je dus behoorlijk wat voordeel opleveren. En het mooiste is natuurlijk dat je na het einde van dat contract, weer op zoek kan naar een nieuwe actie. Voordat je het weet heb je door de jaren heen een koelkast, een slimme thermostaat, een tablet en een tv bij elkaar gezocht: zo goed als gratis! 

Zelfvoorzienend wonen

Energie besparen (en ook op wijkniveau) staat in Leiden centraal. Veel energie aanbieders geven je dan ook de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Heeft je huidige aanbieder deze mogelijkheid niet, of is het hier te duur, dan kan een overstap ineens ontzettend interessant worden. Zonnepanelen geven je namelijk wel de mogelijkheid om ontzettend duurzaam te wonen. Heb je voldoende budget tot je beschikking dan koop je de zonnepanelen natuurlijk gewoon. Maar wanneer het budget wat minder is kan het ontzettend handig zijn om deze panelen te huren. Je (nieuwe) energie maatschappij neemt de installatie en het onderhoudt tot zich, en jij betaald netjes maandelijks een huurbedrag. Na een aantal jaar heb je de zonnepanelen afbetaald en zijn ze helemaal van jou. Tegen die tijd is ook je energie zo goed als gratis! Dat is de overstap dus wel waard.

Korting, korting, korting

Als nieuwe klant bij een leverancier krijg je natuurlijk bijna altijd wel een mooie korting. Sluit je een tweejarig contract af, dan kan het zomaar eens zijn dat je het eerste jaar voor de helft van de prijs krijgt. Daarnaast kun je, net als wanneer het gaat om de welkomstgeschenken, na die twee jaar gewoon weer op zoek naar een nieuwe aanbieder: en dus weer mooi die korting pakken. Heb je meerdere zaken (zoals bijvoorbeeld verzekeringen) bij verschillende aanbieders lopen? Kijk dan eens of er een pakketkorting mogelijk is wanneer je alles bij dezelfde aanbieder afsluit. Ook dat kan weer flink schelen!

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×