Dagje Leiden: 4 tips

Ben je grote steden als Amsterdam en Rotterdam even helemaal beu? Dan ga je gewoon lekker een dagje naar Leiden. Je proeft er dezelfde sfeer als in Amsterdam, alleen is het een stuk minder toeristisch – en dus ook een stuk minder druk. Leiden geeft je de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje, de omgeving, lekker te winkelen, en dat alles over bewandelbare paden en wegen. Maar wat ga je nu allemaal doen in dat mooie Leiden? We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Kies een voertuig

Het is natuurlijk heerlijk om wat te wandelen, maar om de hele stad te kunnen ontdekken is een voertuig wel handig. Koop een dagkaartje voor het ov, of huur een fiets om de stad op je gemakje (en zonder zere voeten) te kunnen ontdekken. Ook zeker niet onverstandig is om een auto te huren in Leiden. De stad is namelijk vrij groot, en heeft van allerlei moois en leuks te ontdekken. Hoewel je er super makkelijk met de trein kunt komen, en er ook met het openbaar vervoer gewoon vooruit kan, is het huren van een auto vaak toch net wat handiger. Het geeft je nu eenmaal de vrijheid (en het comfort) die je met het openbaar vervoer toch net niet op dezelfde manier ervaart. Een auto huren is ontzettend makkelijk. Kijk gewoon online wat rond op websites als huren.nl en zoek totdat je de, voor jou voordeligste, optie gevonden hebt.

  1. Doe vooraf wat onderzoek

In Amsterdam weet je waarschijnlijk meteen welke plaatsen je wilt zien; maar in het net iets minder bekende Leiden kun je beter vooraf wat onderzoek doen. Er is namelijk ontzettend veel leuks en moois te ontdekken, maar je moet het wel weten te vinden. Door eerst wat verslagen, reviews en tips op te zoeken weet je precies hoe je jouw dag in kunt delen.

  1. Bekijk de stadsgedichten

Zo zijn er bijvoorbeeld tientallen prachtige stadsgedichten te vinden in Leiden. Je vindt deze op de meest onverwachte plaatsen, en zult dus vooraf echt wel even moeten kijken waar je deze terug vindt. Meteen een leuke manier om je dagthema te bepalen: een stadswandeling langs alle stadsgedichten van Leiden af!

  1. Boek een boottour

De toeristische boottours die je in steden als Amsterdam vindt zijn ook in Leiden terug te vinden: maar dan een stuk minder toeristisch! Huur een bootje of boek een boottour om samen met vrienden en familie te genieten van Leiden vanaf het water. Een echte aanrader!

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×