PvdA-fractievoorzitter Olaf McDaniel trok gisteren tijdens de vergadering van de Leiderdorpse gemeenteraad fel van leer tegen het college. (Foto: chris de Waard).

PvdA Leiderdorp boos op college om achterhouden mail

In de e-mail van ontwikkelaar Pluis waardoor de Leiderdorpse wethouder Jeff Gardeniers het veld moest ruimen, staat cruciale informatie die het college al half oktober met de Leiderdorpse gemeenteraad had moeten delen. Dat vindt PvdA-fractievoorzitter Olaf McDaniel die gisteravond fel van leer trok tegen burgemeester Driessen die vol bleef houden dat het college keurig aan de informatieplicht naar de raad heeft voldaan. “Onzin,” vindt McDaniel: “Zelfs op dit moment is die mail nog niet officieel met ons gedeeld”.

McDaniel doelt met name op de mededeling van ontwikkelaar Pluis dat die afziet van een ontbindende voorwaarde. Als de raad niet zou instemmen met woningbouw op de Menswording-locatie aan het Heelblaadjespad, kon Pluis onder de koop uit. In de mail stelt Pluis dat de koop sowieso doorgaan. Mocht de raad geen woningbouw toestaan, dan ‘dreigt’ het bedrijf er een tandartskliniek van drie etages neer te zetten. Dat past binnen de bestaande bestemming.

Chris de Waard in gesprek met fractievoorzitter Olaf McDaniel van de PvdA Leiderdorp over het vertrek van CDA-wethouder Jeff Gardeniers.

McDaniel wilde ook weten hoe het vertrek van Gardeniers nu precies tot stand is gekomen. “Is hij de laan uit gestuurd of is hij zelf opgestapt?” Maar ook in dat laatste geval vindt de PvdA-voorman dat het college Gardeniers niet had mogen laten vallen om een fout. “En het was in onze ogen ook niet zo’n grote fout. Als de sfeer zo goed is in het college van steun je elkaar toch juist”.

Burgemeester Laila Driessen bleef erbij dat Gardeniers zelf heeft besloten om weg te gaan. Wel gaf ze toe dan juist door de goede onderlinge sfeer het vertrouwen een knauw had gekregen toen bleek dat Gardeniers de bewuste mail van de ontwikkelaar van de Menswording-locatie had doorgestuurd.

Die mail vormde voor McDaniel op zich trouwens al een steen des aanstoots: “Die is van een dermate puberaal niveau dat we hem niet eens zouden moeten bespreken. Een koorballenmail”.

GroenLinks-fractievoorzitter Bob Vastenhout sloot zich aan bij het betoog van de PvdA. Ook zijn fractie vindt dat het college Gardeniers niet zomaar het moeten laten vertrekken: “Het getuigt van weinig professionaliteit van onze bestuurders”.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×