Vervangen Driegatenbrug in Leiderdorp waarschijnlijk na hoogseizoen

Ondernemer Johan van Schie van het gelijknamige watersportbedrijf aan de Zijldijk in Leiderdorp kwam gisteren niet voor niets naar het gemeentehuis om de raadsleden toe te spreken. In een gloedvol betoog vroeg hij de raad, mede namens een aantal collega ondernemers aan de Zijldijk, om de Driegatenbrug niet midden in het hoogseizoen te vervangen. “We hebben zes maanden per jaar om onze omzet te maken. Als dan de weg drie maanden daarvan dichtgaat, kost ons dat echt heel veel geld”.

Chris de Waard in gesprek met ondernemer Johan van Schie die de raad opriep om de Zijldijk niet midden in het hoogseizoen drie maanden af te sluiten.

Vorige maand bleek dat de ruim tachtig jaar oude brug in slechte conditie verkeert. Zo slecht dat de veiligheid in het geding is. Na een contra-onderzoek durft de gemeente het nu aan om de brug met extra maatregelen nog een tijdje open te houden. Met verkeerslichten wordt ervoor gezorgd dat er niet gelijktijdig in twee richtingen overheen gereden kan worden.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Willem Joosten over het vervangen van de Driegatenbrug.

In de gemeente planning kwam de gemeente uit op komende zomer om de 1,3 miljoen euro kostende vervangingswerkzaamheden uit te voeren. “Maar dat betekent niet dat we het dan ook gaan doen,” zegde wethouder Willem Joosten de inspreker en de raadsleden toe. Alle raadsfracties bleken de zorgen van Van Schie te delen en ook Joosten zelf vindt het ongelukkig als de werkzaamheden in het hoogseizoen uitgevoerd zouden moeten worden. “We gaan kijken of het erna kan, ook als dat extra geld kost, ben ik daartoe bereid,” maar we moeten wel eerst de uitslag hebben van nader onderzoek naar de constructie van de brug, want uitstel moet wel veilig zijn”.

In januari hoopt Joosten te weten of het vervangen van de Driegatenbrug enkele maanden kan worden opgeschoven. Ook wordt de komende tijd nog gekeken naar alternatieve wegen om het gebied tijdens de werkzaamheden te ontsluiten. Al het verkeer via de smalle Nieuweweg laten rijden, zoals nu nog in de plannen staat, is een optie die eigenlijk niemand wil.

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×