(Foto's: Gerry van Bakel).

Vergroend plein aan Arubapad officieel geopend met planten bloembollen

Wethouder, ontwerper en schoolkinderen maken vuile handen om het vergroende Arubapad nog mooier te maken. Er zijn al bomen en diverse bloeiende struiken geplant, maar in het voorjaar moet het plein een bloemenzee van narcissen zijn. Vandaar dat wethouder Spijker als openingshandeling eigenhandig de eerste bloembollen in de grond mocht stoppen.

De buurt rondom het Kooiplein heeft de afgelopen jaren een metmorfose ondergaan met Het Gebouw als blikvanger. Een pand waarin verschillende organisaties en diensten samenkomen. Het Arubapad voor Het Gebouw bleef daar een beetje bij achter vonden de buurtbewoners. De gemeente was het daarmee eens en er kwam een plan voor een nieuwe inrichting met plaats voor fietsen en groen.

Wethouder Fleur Spijker kwam het nieuwe plein op maandag 17 december openen en plantte samen met kinderen uit de buurt bloembollen die in het voorjaar een veld met narcissen moeten opleveren.

Boto van der Meulen ontwierp het groenplan voor het Arubapad. En dat is nog best ingewikkeld. Er zitten in de stad altijd veel leidingen in de grond, dus je kunt niet zomaar een spade in de aarde zetten en een paar bomen planten. Niet alle bomen doen het verder goed in een versteende omgeving. Van der Meulen denkt dat het plein met weinig onderhoud mooi en groen kan blijven. Hij hoopt vooral dat het niet een uitlaatstrook wordt voor honden.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×