Een goede buur (foto's: Gerry van Bakel).

Het Gebouw opent de deur voor Een goede buur

Een bakkie doen, een vraag stellen, elkaar ontmoeten. Bij ‘Een goede buur’ draait het om simpele dingen. Die mensen in een wijk elkaar kunnen bieden. In Het Gebouw zitten vier dagen per week vrijwilligers klaar om buurtgenoten op te vangen, samen activiteiten te organiseren en kleine problemen op te lossen.

Charlotte de la Rie is een van die vrijwilligers die in Het Gebouw aanwezig zal zijn om mensen op weg te helpen. Iedereen is welkom om langs te komen. Ook als je denkt dat je zelf geen hulp nodig hebt. “Misschien kun je zelf een ander helpen.”


Gerry van Bakel in gesprek met Charlotte de la Rie, vrijwilliger Een goede buur.

Een goede buur is een project van het sociaal wijkteam. Medewerkers zijn op de achtergrond aanwezig en aanspreekbaar voor problemen en situaties die de gewone burenhulp te boven gaan. Maar allereerst is Een goede buur een initiatief om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen en onderling hulp te bieden.


Gerry van Bakel in gesprek met John Witteman, sociaal wijkteam. 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×