Gemeente Zoeterwoude gaat riolering scheiden

De gemeente Zoeterwoude gaat via een wijkgerichte aanpak over op een gescheiden riolering. Hierbij wordt regenwater uit het riool gehaald en afgevoerd naar de dichtstbijzijnde watergang. Het onnodig zuiveren van ‘schoon’ regenwater wordt hiermee voorkomen.

Om zware buien op te vangen worden grotere buizen gebruikt en gaat de gemeente overtollig regenwater vast houden in de bodem. Een mooie bijkomstigheid is dat de gemeente dit kan realiseren zonder verhoging van de rioolheffing.

Jaarlijks € 200.000,- beschikbaar voor klimaatadaptieve maatregelen
Om klimaatadaptatie te stimuleren bij inwoners en bedrijven van Zoeterwoude is er jaarlijks een bedrag van € 200.000,- beschikbaar om tijdens rioolvervangingsprojecten klimaatadaptieve maatregelen beschikbaar te stellen voor bewoners of bedrijven in het plangebied. Denk aan maatregelen zoals een regenton, sedumdak of het afkoppelen regenpijpen.

Wethouder Ruud Bouter (duurzaamheid): “ik denk dat we met dit integraal waterketenplan een belangrijke stap hebben gezet in de regionale samenwerking op het gebied van waterkwaliteit, kostenefficiëntie en klimaatadaptie”.

Delen
heropening sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline