Speciale 3 October-trui voor burgemeester Oegstgeest

2

Tijdens het minikoraal van afgelopen jaar liet burgemeester Emile Jaensch (Oegstgeest) merken onder te indruk te zijn van de 3 Octobertrui van zijn Leidse ambtsgenoot Henri Lenferink. Dat bracht Leidsche Glibber Emile van Aelst op een idee: hij belde truienmaker Joke van der Poel, die vervolgens een speciale Oegstgeester 3 Octobertrui heeft gebreid. Gisteren overhandigde het duo de trui aan een blij verraste burgemeester.

De voorkant van de trui bevat de Leidse 3 October elementen – o.a. reveille, minikoraal en hutspot -, maar op de achterkant is de aandacht helemaal op Oegstgeest gericht. “Burgemeester van Oegstgeest, Jan Wolkers, het Groene Kerkje”, somt Van der Poel op. Haar truien zijn niet zomaar te koop in de winkel. “Ik maak ze alleen op bestelling.”

IJsbrand Terpstra in gesprek met Joke van der Poel over de 3 October-truien

Dat ze deze speciale trui heeft gebreid voor Jaensch, komt door Van Aelst. Net als de burgemeester van Oegstgeest is hij heel actief op sociale media, waar de twee elkaar inmiddels goed weten te vinden. Daarnaast komen ze elkaar geregeld tegen in en rondom Leiden, waardoor de Leidsche Glibber het mooi vond om de burgemeester in het zonnetje te zetten. Met de uitspraken van afgelopen jaar in het achterhoofd, leek een persoonlijke trui daarvoor een geschikt cadeau. De burgemeester heeft inmiddels laten weten van de partij te zijn bij het minikoraal van 2019, uiteraard mét zijn nieuwe trui.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen
heropening sligro Leiden

2 reacties

  1. Ada de Jong

    Mogen we ook de achterkant zien? Wat een werk van Joke, benieuwd de hoeveelste trui dit is. Vroeger heel wat kopjes koffie bij de UB van Joke gekregen 🙂 en als er storing was bij het Retroproject, zaten we in de pauzes ook truien te breien, dat was toen in de mode..

    • Dag mevrouw De Jong,
      Als u maar lang genoeg de automatisch afspelende diavoorstelling met foto’s volgt, verschijnt vanzelf de achterkant in beeld…

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline