'Held Kjeld' verkozen tot Nederlands Sportman van het Jaar

Schaatser Kjeld Nuis is woensdagavond uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 2018 tijdens de uitreiking van de nationale sportprijzen van het NOC*NSF. Hij bleef daarmee turner Epke Zonderland en motercrosser Jeffrey Herlings in de verkiezing voor.

Nuis heeft zijn nieuwe titel voornamelijk te danken aan zijn gouden medailles op de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Hij werd eerste op de 1000 en 1500 meter.

De schaatser woont inmiddels met zijn gezin in Emmen, maar is geboren in Leiden en opgegroeid in Zoeterwoude. Ook leerde hij schaatsen in Leiden bij IJVL. Onlangs maakte hij zich nog hard voor een 333 meter ijsbaan in Leiden.

Andere winnaars 

Bij de vrouwen pakte Suzanne Schulting de titel. De shortrackster werd Olympisch kampioen op de 1000 meter. Verder vielen de baanwielrenner (sportploeg), Bibial Mental (aangepaste sporter) en Jac Orie en Reamon Sluiter (sportcoach) in de prijzen tijdens het sportgala.

 

Advertentie

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×