Speciale badkleding tijdens de Albert Spijker Memorial van 2017 (foto: Ines van RIjn)

Inschrijving voor Albert Spijker Memorial sluit dit weekend

In zwembad De Zijl kan iedereen weer helemaal los op zaterdag 29 december tijdens de Albert Spijker Memorial. De zogenaamde 100×100 is een fameuze uitputtingsslag voor ervaren zwemmers, maar ook mensen met minder zwemmeters in hun benen kunnen meedoen aan een iets kortere afstand.

De 100×100 bestond al lang bij de Leidse zwemvereniging, maar na het overlijden van clubman Albert Spijker in 2016 werd het jaarlijkse oudejaarsevenement naar hem vernoemd. Voor dochter Sterre Spijker een reden zelf ook weer eens het zwempak uit de kast te halen. Zij vindt het ieder jaar weer een bijzonder moment om zo haar vader te gedenken.

Dit jaar is Stichting Matchis het goede doel. Stichting Matchis is een databank die stamceldonoren koppelt aan mensen met leukemie. Ook Albert Spijker kreeg een stamceldonatie via Stichting Matchis. Dochter Sterre is zelf ook donor en roept mensen zich ook aan te melden. Verder kun je haar ook persoonlijk sponsoren voor de 100×100 op haar persoonlijke sponsorpagina bij Matchis.

Gerry van Bakel in gesprek met Tim van Beelen en Sterre Spijker.

Organisator Tim van Beelen laat weten dat de inschrijving voor de Albert Spijker Memorial sluit op zondag 23 december. Iedereen mag meedoen, je hoeft geen lid te zijn van een zwemclub en inschrijving kost 5 euro en de helft gaat naar Stichting Matchis. Inschrijven kan via de website van ZVL-1886.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×