Stichting Puzzelstuk krijgt warm welkom in Stevenshof

Stichting Puzzelstuk kan 2018 met een gerust hart afsluiten en een hoopvolle blik op de toekomst werpen. Woningbouwvereniging de Sleutels is met de gemeente in de slag om de puntjes op de i te zetten voor het nieuw te bouwen woonproject voor jongvolwassenen met autisme en een laag IQ. Esther Karsch van Stichting Puzzelstuk kan zich op het fondsenwerven gaan richten en krijgt direct hulp van haar buurjongen Teun van Bostelen.

Op de Anne Frankschool in de Stevenshof, om de hoek van de locatie aan de Mary Zeldenrustweg 18 waar Stichting Puzzelstuk over drie jaar het woonhuis voor 16 jongvolwassenen gereed hoopt te hebben. Teun heeft op zijn school met succes geijverd om de Stichting Puzzelstuk te kiezen als goed doel voor hun jaarlijkse kerstactie.

Gerry van Bakel in gesprek met Esther Karsch en Teun van Bostelen.

Woningbouwvereniging de Sleutels bouwt het nieuwe woonhuis, dat geheel wordt aangepast aan wat de doelgroep nodig heeft. De bewoners zijn zelf verantwoorlijk voor het inrichten van hun studio. Maar er zijn dan nog twee woonkamers, twee keukens en een paar lange gangen die aangekleed moeten worden. Het pand wodt zoals dat heet casco opgeleverd, dus daar moet nog flink wat geld voor bij elkaar gebracht worden. “De actie van de Anne Frankschool is een mooi begin”, zegt Esther Karsch, ze voelt het ook als een warm welkom vanuit de wijk voor de mensen die er uiteindelijk gaan wonen. Op 31 oktober belegde Stichting Puzzelstuk samen met woningbouwvereniging de Sleutels en de gemeente een voorlichtingsavond voor de buurtbewoners en daar waren de reacties ook positief.

Wie meer wil weten over Stichting Puzzelstuk kan een kijkje nemen op hun website.

Leiden Maatschappij Puzzelstuk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×