Een groot aantal straten in de wijk Westwoud worden eenrichtingsverkeer. (Foto's: Robbert Beurse).

Plannen eenrichtingsverkeer Zoeterwoude gehandhaafd

Ondanks dat een aantal inwoners van de wijk Westwoud in Zoeterwoude-dorp zich tegen de plannen heeft uitgesproken zal de gemeente halverwege volgend jaar toch eenrichtingsverkeer instellen in een groot aantal straten in de wijk. Dinsdag ontvingen de inwoners van de wijk een brief waarin staat dat in de Burg. van Gilsstraat, Burg. van Outerstraat, Burg. Hemmingsonstraat, Burg. Brandtstraat, Klaverwijdenstraat en de Kerklaan eenrichtingsverkeer zal worden ingesteld.

Met het instellen van het eenrichtingsverkeer wil de gemeente de erven beter bereikbaar maken. “Bovendien vraagt de beperkte breedte van de straat om deze aanpassing”, aldus domeinmanager ruimte Els Möhle-Landman.

Het eenrichtingsverkeer zal ingaan na fase 3 en 4 van de reconstructie van de wijk Westwoud, die in het derde kwartaal van 2019 gereed zou moeten zijn. Tijdens de reconstructie wordt de riolering aangepast door een aparte regenwaterafvoer aan te leggen. De regenpijpen van bewoners worden, indien zij dat willen, tijdens de aanleg van het schoonwaterriool gratis aangesloten. Ook zal het wegdek worden opgehoogd, parkeervakken herzien en worden enkele bomen vervangen door een jonger exemplaar.

Donderdag organiseerde de gemeente een informatieavond over de reconstructie in multifunctioneel centrum ‘Ons Huis’ aan het Kosterpad 13 in Zoeterwoude-Dorp. De laatste en daarmee definitieve plannen voor de wijk waren voor de bewoners in te zien. Projectleider Paul Geluk was aanwezig om vragen te beantwoorden.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×