(Foto's: Emile van Aelst).

Ronald McDonald Business Breakfast Leiden sluit succesvol jaar af met kerstmannenband

Het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden (RMBB) heeft vanmorgen het succesvolle jaar afgesloten met het traditionele kerstontbijt bij Koetshuis de Burcht. Daarbij vermaakte de Band of Liberation de gasten met een heuse kerstmannenband. Dit jaar is het ledenaantal van RMBB flink gestegen en heeft de ontbijtgroep ruim 17.000 euro opgehaald voor het Ronald McDonaldhuis.

Reanne van Kleef sprak met bestuurslid Josette van Weerlee van RMBB en Margrietta Zwaan van het Ronald McDonaldhuis Leiden over Ronald McDonald Business Breakfast Leiden.

RMBB is een netwerkorganisatie en komt maandelijks bijeen om met elkaar te ontbijten. De bijeenkomsten worden iedere maand door een andere sponsor georganiseerd. Het lidmaatschap van de ontbijtgroep is 230 euro per jaar. De opbrengst wordt jaarlijks overgemaakt naar het Ronald McDonaldhuis waar familieleden van kinderen die in het ziekenhuis liggen, kunnen verblijven.

Jarenlange steun
“Ronald McDonald Business Breakfast Leiden betekent heel veel voor ons”, vertelt Margrietta Zwaan van het Ronald McDonaldhuis Leiden. “Naast het geld is het ook de betrokkenheid en de steun. We zijn door deze Leidse ondernemers geworteld in de Leidse samenleving. Voor ons voortbestaan zijn we afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en de steun uit de samenleving. De bijdrage van de Business Breakfast is daar ook heel belangrijk bij. En ze doen dit al jaren lang, vergeet dat niet!”

Ervaring uit de praktijk
Tijdens de laatste bijeenkomst van het jaar, georganiseerd door Grant Thornton Accountants en Adviseurs, werden de deelnemers getrakteerd op muzikale optredens en een gedicht van de stadsdichteres. Ook kwam iemand vertellen wat het voor haar en haar familie betekende dat zij gebruik kon maken van het Ronald McDonaldhuis toen haar zusje langdurig ziek was.

Bestuurslid Josette van Weerlee van RMBB was onder de indruk van het verhaal. “We komen allemaal wel eens op bezoek in het huis, maar dan hebben we geen contact met de gasten van het huis. Nu horen we weer hoe belangrijk het voor familie is om dicht bij het zieke kind te zijn, maar ook om een hechte familieband te houden. Dan zien we waar we het voor doen en zitten we met een snik en een paar natte ogen te luisteren naar de verhalen.”

Meedoen
Iedereen die het Ronald McDonaldhuis een warm hart toedraagt is welkom om deel te nemen aan het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden. Van Weerlee: “Of je nou klein bent, groot bent, multinational, het bedrag is 230 euro per jaar. Maar je mag ook vrijblijvend een keertje komen ontbijten en kijken wie wij eigenlijk zijn en wat we doen.” Het ontbijt vindt iedere derde donderdag van de maand plaats. De eerstvolgende bijeenkomst is op 17 januari bij McDonalds Leiden in de Rooseveltstraat.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×