Triathlon Leiderdorp 2018 (foto: archief/JP Kranenburg)

Nieuwe plannen voor triathlon-evenementen Leidse regio

Op 11 augustus kunnen de fans van zwemmen, fietsen en hardlopen hun hart weer ophalen in Leiderdorp met de 27e editie van de Triathlon Leiderdorp. Dit jaar is er een nieuw programma. De middenafstand is geschrapt ten behoeve van een paar nieuwe onderdelen zoals een ploegenritwedstrijd voor wielrenners en bij de triathlon een stayer sprint en een supersprint voor de jeugd.

“Nu we de middenafstand niet meer op het programma hebben staan, hebben we veel meer ruimte en kunnen we uiteindelijk meer atleten bedienen”, zegt Jeroen Fakkeldij van Triathlon Leiderdorp. De gewone sprint en de Olympische triathlon blijven gehandhaafd in Leiderdorp.

Daarnaast zal er aan het begin van de zomer een Leiden City Triathlon worden georganiseerd. Dat wordt een stadstriathlon met afstanden die voor veel mensen te doen zijn, zoals 300 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen, Rondom het stadhuis van Leiden. De organisatie denkt aan zes startgroepen. Een daarvan zal een groep zijn bestaande uit kinderen met een spierziekte die een geheel eigen sportevenement op maat krijgen. Want de stichting Spieren voor spieren is het goede doel dat bij de Leiden City Triathlon in de schijnwerpers staat.

Gerry van Bakel in gesprek met Jeroen Fakkeldij van Triathlon Leiderdorp.

Voor meer informatie ga naar de website van Triathlon Leiderdorp over de 27e editie van de grote triathlon die plaatsvindt op zondag 11 augustus. Meer details over de Leiden City Triathlon zoals de exacte datum worden binnenkort bekend gemaakt. Houd daarvoor de website van ZVL-1886 in de gaten.

Advertentie

Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×