Voor elk wat wils bij de Eindejaarsspecial van Cultuur071 in de Red Carpet Lounge

Niet alleen muziek, maar vooral ook interviews met tal van mensen uit de cultuursector, gesproken columns, een kerstverhaal en gedichten zorgen voor een gevarieerd programma.

De eerste gasten aan tafel zijn Mirjam Flik, directeur van het Cultuurfonds Leiden en Martijn Bulthuis, directeur van Leiden Marketing. Zij geven hun visie op het cultuur-en marketingbeleid en de komende themajaren. Colin van Gestel van De Twee Spieghels en Fons Delemarre vertellen over de komende Leidse Jazzweek. Govert de Kok van Leidse Bioscopen en Nick Hortensius van het LIFF blikken terug en ontvouwen hun plannen voor komend jaar. Norbert Peeters kijkt vooruit naar de evenementen rondom 50 jaar Woodstock. Ferry Rigault blikt terug naar de reeks Tuinstaal Vertellingen die eerder dit jaar werden georganiseerd. Dichteres Pink Meltzer zorgt voor een stijlvolle afsluiting van dit uur met een schitterend Kerstgedicht.
De muzikale omlijsting tijdens dit uur wordt verzorgd door singer-songwriter Tessa Laurens.

 

Het volgende uur ontvangen we Yvonne van Delft, wethouder van Cultuur. Zij geeft haar visie op de huidige culturele ontwikkelingen in Leiden en omstreken. Geert Keuter van Theatercafé Scheltema vertelt over dit succesvolle maandelijkse evenement op zondagmiddag. Vervolgens nemen de 7 nieuwe stadsfotografen plaats aan tafel, samen met voormalig stadsfotograaf Patricia Nauta. Een prachtig Kerstverhaal wordt voorgedragen door Bert Leeuwe. Hoofdredacteur en oprichter van Sleutelstad, Chris de Waard vertelt over de laatste ontwikkeling rondom de zender. Tjeerd Haasbroek van K & G sluit het tweede uur met een blik naar komend jaar, waarin de Show- en Marchingband 90 jaar bestaat.
De muziek tijdens dit uur wordt verzorgd door Jan Stroomer, producer, songwriter en zanger van The Stream.

 

Historicus Vincent van Zuilen leest zijn column ‘Oud en Nieuw op de rode loper van de geschiedenis’. Kees van Leeuwen, directeur van Theater Ins Blau, Monique Aalbers en Nanette Ris, directeur Leidse Schouwburg/Stadsgehoorzaal vertellen over speciale voorstellingen tijdens de feestdagen. Daarbij geven ze een vooruitblik op het theaterseizoen voor komend jaar. Jacowies Surie en Rik Kamps vertellen over de huidige ontwikkelingen bij de 3-October Vereeniging. Tussendoor kan het publiek deelnemen aan de muziek- en film quiz geleid door Michiel van Poelgeest. Een mooi Kerstverhaal wordt vertelt door Miriam, Margareth en Trees van de Voorschotense Schrijverskring. Drie Leidse musea kijken terug en blikken vooruit naar komend jaar: Rijksmuseum van Oudheden, het Sieboldhuis en Rijksmuseum Boerhaave. Daarna kijkt Meta Knol, directeur van Museum De Lakenhal in het bijzonder vooruit naar de heropening van het museum en de activiteiten rondom ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’.
Producent en zanger Michiel van Poelgeest zorgt voor de muzikale omlijsting van dit uur.

 

Toneelgroep Al Dente, Theater Imperium en toneelvereniging Litteris Sacrum vertellen over het komende theaterseizoen. Verslaggever Hielke Biemond leest een eindejaarscolumn voor. Stadsdichter Marianne van Velzen draagt 2 mooie gedichten voor. Sandrine van Noort, conservator van galerie LUMC en curator bij Beelden in Leiden en Stephanie Lutz van Stichting Kunst in de Heemtuin vertellen over de ontwikkelingen rondom kunst in de openbare ruimte. Dichter Egon Snelders draagt tot slot een prachtig gedicht voor.
De muzikale omlijsting van dit uur wordt verzorgd door de band de ‘B-kant’.

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×