(Foto's: Emile van Aelst).

Opbrengst Bollenstreekgala voor kanker-onderzoek LUMC

Professor dr. Rob Tollenaar en dr. Wilma Mesker van de afdeling Chirurgische oncologie (Heelkunde) aan het Leids Universitair Medisch Centrum, ontvingen maandagmorgen 10.000 euro voor hun onderzoek naar vroege opsporing en specifieke behandeling van kanker. Het onderzoeksgeld wordt beschikbaar gesteld door de Gildemeesters Bollenstreek uit opbrengsten van het Bollenstreekgala.

Het Gilde van de Bollenstreek is opgericht om de Bollenstreek duidelijker op de kaart te zetten. Afgelopen jaar werden 10 Gildemeesters benoemd die diverse activiteiten en evenementen moeten stimuleren en coördineren. Een van de evenementen was het grote Bollenstreek Gala dat 10 november jongstleden werden gehouden. De opbrengst van het gala was bestemd voor een goed doel en al snel werd besloten dat dit het LUMC werd, daar dit eigenlijk ook het ziekenhuis voor de Bollenstreek is.

Prof. dr. Rob Tollenaar en dr. Wilma Mesker van de afdeling Chirurgische oncologie (Heelkunde) aan het Leids Universitair Medisch Centrum gaven na het uitreiken van de cheque een korte presentatie van hun onderzoek en de resultaten tot dusver. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van de campagne vroege opsporing kanker. 

 

Advertentie

Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×