(Foto's: Emile van Aelst)

Derde van Deelder zorgde voor een jazzy en poëtische 3e kerstdag

Scheltema stroomde donderdagmiddag vol voor een bijzonder concert. In Derde van Deelder kwam de Rotterdamse nachtburgemeester naar Leiden om goede jazzmuziek en zijn gedichten te laten horen. Deelder deed met zijn trommel het ritmegedeelte en werd begeleid door Boris van der Lek op sax, gitarist Aron Raams en contrabassist Peer Wassenaar. Veel indruk maakte het gedicht Vogelvrij dat op muziek is gezet en daardoor een nog mooiere lading krijgt. Na de pauze las Deelder voor uit eigen werk.

Het werd een mooi concert met veel jazz-, maar ook een aantal bluesnummers. Het publiek genoot en bedankte Deelder en de band met een staande ovatie. Als toegift werd onder luid applaus nogmaals het nummer Vogelvrij gespeeld.

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×