Terugblik Santa Run: Duizend kerstmannen wandelen door Leiden

Tijdens de eerste editie van de Rotary Santa Run Leiden liepen duizend kerstmannen door Leiden. In totaal werd er 14.000 euro verdeeld tussen vier goede doelen: de Nierstichting, de Merel Foundation, STUV Leiden en Stichting Leiden Helpt. Als het aan de organisatie ligt, vindt op 20 december 2019 de tweede editie plaats.

Verslaggevers Robbert Beurse en Reanne van Kleef trokken ook hun kerstmannenpak aan en liepen mee met de Rotary Santa Run Leiden. 

De wandelaars konden voor 15,00 euro meedoen met de Santa Run. Hoewel de naam anders doet vermoeden, werd de route van 3 kilometer wandelend afgelegd. Onderweg kwamen de kerstmannen en -vrouwen op verschillende plekken muziek tegen en kregen ze hapjes en drankjes. De bezoekers vonden het vooral bijzonder dat de route naast bekende plekken als het Van der Werfpark en de Burcht, ook door Rijksmuseum Boerhaave ging. Daar was onder andere de allereerste kunstnier te zien.

De organisatie was na afloop erg tevreden over het verloop van het evenement en hoopt volgend jaar uit te kunnen breiden naar 2000 kerstmannen. “Dan gaan we voor nog meer muziek langs de route, nog meer geld voor de goede doelen men misschien zelfs een beetje sneeuw”, aldus mede-organisator Daaf Sloos.

Zie hier een uitgebreid fotoverslag van de eerste editie van de Rotary Santa Run Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline