Elk jaar meer deelnemers bij Nieuwjaarsduik in Valkenburgsmeertje

2

Voor het derde jaar organiseerde Bob Meijer van Brasserie Buitenhuis de Nieuwjaarsduik in het Valkenburgsmeertje. Het als grap begonnen evenement trok 3 jaar geleden zo’n 75 deelnemers, nu 2 jaar later waren er circa 200 deelnemers. Blaaskapel de Feesttoeters uit Sassenheim warmde van te voren met hun muziek het publiek op. De meeste sportievelingen holden het water in en maakten zo snel mogelijk weer rechtsomkeert. Na afloop schonk Brasserie Buitenhuis voor alle deelnemers warme chocomel om weer op temperatuur te komen.

Medewerkers van Dierentehuis Stevenshage lieten zich ook dit jaar weer sponsoren om met een aantal honden het water in te gaan. De sportieve actie van de medewerkers leverde 2500 euro op voor het Dierentehuis.

Delen
heropening sligro Leiden

2 reacties

  1. Pieter Hoeberichts

    Houd er rekening mee, dat het zoete water weleens een stuk kouder kan zijn dan zeewater; in deze (tot nu toe) kwakkelwinter zal het meevallen, maar het komt voor dat er ijsschotsen op het meer liggen (water van 0 gr C dus) terwijl de zee nog een graad of 5 is. Dat scheelt 5 graden. Nog een heel verschil.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline