Gemeente Leiden haalt kerstbomen op

1

Nog tot en met aanstaande zaterdag 5 januari haalt de gemeente Leiden kerstbomen op. Vandaag gebeurt dat in Meerburg, Rijndijkbuurt, Professorenwijk, Burgemeesterswijk, Tuinstadwijk, (Klein) Cronestein, Roomburg en het Waardeiland, morgen in de Lage Mors, Hoge Mors, Stevenshof, Centrum, Stationskwartier.

Op zaterdag 5 januari worden kerstbomen ingezameld in de wijken Groenoord, Noorderkwartier, De Kooi, Merenwijk, Houtkwartier, Raadsherenbuurt, Zeeheldenbuurt, Pesthuiswijk, Vogelwijk en Leeuwenhoek.

Bewoners kunnen hun kerstboom neerzetten op de plek waar normaal gesproken het huisvuil wordt aangeboden. Huishoudens met een minicontainer kunnen de kerstboom neerzetten op de plek waar zij hun minicontainer aanbieden. Mensen die gebruik maken van een (ondergrondse) huisvuilcontainer kunnen hun boom naast die containers plaatsen. De kerstbomen worden vanaf 08.00 uur opgehaald.

Kerstbomen kunnen ook naar de Milieustraat worden gebracht. Dat kan elke maandag tot en met zaterdag tussen 8.00 uur en 16.00 uur. Vanavond is de Milieustraat ook open tussen 18.00 uur en 20.00 uur voor het inleveren van de bomen. Aanstaande zaterdag kunnen kerstbomen tussen 8.00 uur en 12.00 uur bovendien worden ingeleverd in de buurt van de Vijf Meilaan, op het parkeerterrein van buurtcentrum Vogelvlucht (Boshuizerlaan 5).

Kerstbomen met kluit kunnen ook worden ingeleverd bij het Kerstbomenasiel aan de Ommedijkseweg. Dat kan elke woensdag en zaterdag in januari tussen 13.30 uur en 16.00 uur.

Delen

1 reactie

  1. Ritardo de Prie op

    En toch pleuren een heleboel Leidenaren hun boom op straat na de ophaaldagen. Soms met de ballen er nog aan. Lekker makkelijk, de gemeente komt hem uiteindelijk toch wel weer opruimen. Samen met de vuurwerktroep die er ook nog lag. Waarvoor betaal je anders belasting?

Je bent nu offline