(Foto: Chris de Waard).

Gemeente Leiden haalt kerstbomen op

Nog tot en met aanstaande zaterdag 5 januari haalt de gemeente Leiden kerstbomen op. Vandaag gebeurt dat in Meerburg, Rijndijkbuurt, Professorenwijk, Burgemeesterswijk, Tuinstadwijk, (Klein) Cronestein, Roomburg en het Waardeiland, morgen in de Lage Mors, Hoge Mors, Stevenshof, Centrum, Stationskwartier.

Op zaterdag 5 januari worden kerstbomen ingezameld in de wijken Groenoord, Noorderkwartier, De Kooi, Merenwijk, Houtkwartier, Raadsherenbuurt, Zeeheldenbuurt, Pesthuiswijk, Vogelwijk en Leeuwenhoek.

Bewoners kunnen hun kerstboom neerzetten op de plek waar normaal gesproken het huisvuil wordt aangeboden. Huishoudens met een minicontainer kunnen de kerstboom neerzetten op de plek waar zij hun minicontainer aanbieden. Mensen die gebruik maken van een (ondergrondse) huisvuilcontainer kunnen hun boom naast die containers plaatsen. De kerstbomen worden vanaf 08.00 uur opgehaald.

Kerstbomen kunnen ook naar de Milieustraat worden gebracht. Dat kan elke maandag tot en met zaterdag tussen 8.00 uur en 16.00 uur. Vanavond is de Milieustraat ook open tussen 18.00 uur en 20.00 uur voor het inleveren van de bomen. Aanstaande zaterdag kunnen kerstbomen tussen 8.00 uur en 12.00 uur bovendien worden ingeleverd in de buurt van de Vijf Meilaan, op het parkeerterrein van buurtcentrum Vogelvlucht (Boshuizerlaan 5).

Kerstbomen met kluit kunnen ook worden ingeleverd bij het Kerstbomenasiel aan de Ommedijkseweg. Dat kan elke woensdag en zaterdag in januari tussen 13.30 uur en 16.00 uur.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×