(Foto: PR).

Leidse hoteleigenaren Gaston en Lorenzo in tv-programma 'Steenrijk, Straatarm'

In het programma Steenrijk, Straatarm van SBS6 ruilen een ‘rijk’ gezin en een ‘arm’ gezin een week lang van huis, bestedingsbudget en leven. Dit sociale experiment is om aan te tonen hoe het is om ineens rijk te zijn of juist krap bij kas te zitten. Inmiddels is het populaire programma aan zijn derde seizoen begonnen.

Voor het eerst doet nu ook een Leids stel mee. Lorenzo van Beek en Gaston Fonville, de eigenaren van Boutique Hotels van Leyden, zijn in Leiden geen onbekenden. Eerder deden zij mee aan programma’s als ‘Bed and Breakfast’ van Omroep Max, ‘Wie doet de afwas’ van RTL 4 en verbouwden zij huizen van anderen in het programma ‘House Rules Nederland 2016’ dat zij ook wonnen. Nu is het stel gevraagd mee te doen met het programma ‘Steenrijk, Straatarm’.

De hoteleigenaren bestieren sinds een aantal jaar twee kleinschalige boutique hotels in onze binnenstad: Huys van Leyden en De Barones van Leyden. De heren hebben deze stadspaleizen gebouwd door jarenlang heel hard te werken. Lorenzo: “Werkweken van zeventig uur zijn voor ons helaas meer regel dan uitzondering.”

Het duo wisselt een week lang met een éénoudergezin uit het oosten van het land dat met vier kleine kinderen rond moet komen van slechts 70,00 euro per week. Wordt het een opgave voor de heren? En hoe ervaren de kinderen een voor hen extreem groot budget? Het belooft een leuke maar emotionele aflevering te worden.

Uitzending 9 januari, SBS6, 20:30 uur.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×