(Foto: Saskia van der Linden).

Truus en Louis van Gaal poseren voor fotograaf Saskia van der Linden

Op 20 januari opent oud-burgemeester Harry Groen van Noordwijk de foto-expositie van de Noordwijkse fotograaf Saskia van der Linden in Grand Hotel Huis ter Duin. Het gaat om totaal elf grootformaat portretten die zij naar het voorbeeld van de zeventiende-eeuwse schilderkunst maakte. In haar moderne interpretatie maakt ze gebruik van de lichttechnieken van schilders als Van Gogh en Rembrandt.

Harry Groen, Pieter Vink, Jo van der Lippe en Louis van Gaal zijn enkele bekende namen die straks terug te zien zijn op de elf ezels die de foto’s dragen in de expositie ‘Iconische Noordwijkers in het schilderlicht’ van Saskia van der Linden. Zij is in totaal een jaar bezig geweest met het project. Steeds zocht ze naar de meest bijpassende scène voor haar modellen: “De setting moet vooral iets zeggen over degene die ik fotografeer; het liefst is het een knipoog naar zijn of haar verleden of iets waar hij of zij bekend mee is geworden. Iedere foto vertelt een verhaal over het model en dat vraagt veel voorbereiding. Elke foto is als het ware een modern klassiek schilderij.”

Leven na een herseninfarct
Dertien jaar geleden werd Saskia van der Linden getroffen door een zwaar herseninfarct waardoor ze linkszijdig verlamd raakte en haar administratieve functie bij de Gemeente Noordwijk niet meer kon uitvoeren. Dankzij haar kracht en doorzettingsvermogen revalideerde ze als alleenstaande moeder in de jaren daaropvolgend en hervond ze zichzelf in de fotografie. Met deze expositie laat Saskia zien dat je zelfs ondanks een handicap als een halfzijdige verlamming tot bijzondere en verrassende dingen in staat bent.

De expositie bestaat uit elf ezels die haar ‘schilderijen’ dragen. Ze staan verspreid in de lobby van Grand Hotel Huis ter Duin en zijn daar te zien tot en met eind januari. De toegang is gratis. Na 31 januari 2019 maken de foto’s een korte tournee langs enkele locaties in Noordwijk.

Advertentie

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×