Het bestuur van het Dorpsfeest Zoeterwoude. (Foto's: Robbert Beurse).

Bestuur Dorpsfeest Zoeterwoude vrijwilliger van het jaar

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoeterwoude maakte het college maandag traditioneel de vrijwilliger van het jaar bekend. Dit jaar ging het beeldje (en de eeuwige roem) niet naar één persoon maar viel het voltallige bestuur van het dorpsfeest Zoeterwoude in de prijzen.

Wethouder Ruud Bouter verklaarde dat het bestuur van het dorpsfeest de Z-factor heeft: “omdat het Zoeterwoude-Dorp en Rijndijk bij elkaar brengt”. Ook het feit dat het feest sport, spel en recreatie combineert en bovendien ieder jaar opnieuw weer groots georganiseerd wordt droegen bij aan de keuze van dit jaar.

Bestuurslid Stefan Zaal werd door Bouter apart genoemd. Bouter complimenteerde hem voor zijn voltallige vrijwilligerswerk dat hij al sinds zijn 15e jaar in Zoeterwoude en omgeving uitvoert. Even leek het er op dat Zaal een koninklijke onderscheiding uitgereikt zou krijgen, maar dit was niet het geval. Tot grote opluchting van Zaal overigens die aan Sleutelstad verklaarde: “als ik 83 ben misschien een keertje, maar ze zeggen altijd dat dat het laatste is wat je doet voor je je hoofd neerlegt, dus ik hoop dat dat nog lang gaat duren”.

Robbert Beurse in gesprek met Stefan Zaal over de vrijwilligersprijs.

De JAR (Jongeren Advies Raad) van het dorp reikte het jongerencompliment uit aan Pleun en Lena, twee basisschool leerlingen die een actie opgezet hebben om zwerfvuil in het dorp op te ruimen. Hun jonge leeftijd en het feit dat ze 50 kinderen zover hebben gekregen dat ze meehielpen aan hun actie was voor de jury reden om het compliment aan deze twee meiden uit te reiken.

Robbert Beurse in gesprek met Simone Coene (voorzitter van de JAR).

Trots
Burgemeester Liesbeth Bloemen vertelde in haar speech dat ze tijdens de jaarwisseling meeliep met de politie. In Zoeterwoude is niets gebeurd. Twee jongens die aangesproken waren over het feit dat ze te vroeg vuurwerk afstaken kwamen later oliebollen brengen. “Dat is nou Zoeterwoude”, vertelt Bloemen trots.

Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×