(Foto: PR).

Betaalbare huiswerkbegeleiding in Vlietwijk succesvol van start

In Buurthuis Vlietwijk in Voorschoten draait sinds kort een project waarbij tegen lage kosten huiswerkbegeleiding wordt geboden voor jongeren op de middelbare school. Initiatiefnemers en Vlietwijkbewoners Hakima El Kaltoumi en Linda van der Zwaan zijn ruim 1,5 jaar in gesprek geweest met ‘Voorschoten Voor Elkaar’ over de invulling van het buurthuis. Zij wilden heel graag betaalbare huiswerkbegeleiding omdat voor veel gezinnen de tweehonderd tot driehonderd euro per maand die al snel nodig is voor de huiswerkbegeleiding (de gemiddelde prijs voor huisbegeleiding is 20 euro per uur) niet op te brengen is.

Linda van der Zwaan is docent aan het Vlietland College en ook politiek actief in Voorschoten. Ze is commissielid voor GroenLinks: “Huiswerkbegeleiding na school is voor heel veel kinderen zo normaal geworden dat er een hele industrie is ontstaan”. Samen met Hakima El Kaltoumi, die twee kinderen op de middelbare school heeft, bedacht ze een plan om het goedkoop te houden. Met steun van Fonds 1818 is er sinds oktober 2018 twee dagen in de week in totaal vier uur huiswerkbegeleiding voor vijf euro per keer. Er zijn nu twaalf kinderen die iedere dinsdag en donderdag komen, voorlopig is dit het maximale aantal. De huiswerkbegeleiding wordt gegeven door studenten van de Universiteit Leiden.

Maatschappij Onderwijs Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×