Dawid du Plessis was de jongste winnaar van een Jongerenwaardering in Leiderdorp. (Foto's: Chris de Waard en J.P. Kranenburg).

Jongerenwaardering na één keer al nieuwe Leiderdorpse traditie

Zaterdagmiddag vonden in het gemeentehuis van Leiderdorp maar liefst drie feestelijke bijeenkomsten plaats. De middag begon om 14.00 uur met de uitreiking van de Jongerenwaardering aan Leiderdorpse jongeren die in 2018 iets bijzonders voor hun omgeving of medemens hebben gedaan. Daarna volgde de nieuwjaarsreceptie waarbij burgemeester Laila Driessen terug- en vooruitblikte en aansluitend ook nog de vrijwilligersprijzen uitreikte.

De gemeente Leiderdorp keerde de jongerenwaarderingen voor de eerste keer uit. “Maar deze nieuwe traditie is een blijvertje”, zei wethouder Angelique Beekhuizen na de uitreiking. “Er zijn nog zoveel jongeren die mooie dingen voor het dorp doen.”

Chris de Waard sprak na de uitreiking met jongerenjuryleden Saylan en Thomas en winnaar Kerem Isis, met de (vader van de) jongste winnaar, de 7-jarige Dawid, met de drie broertjes Kriath, Mahi en Veer en tenslotte met wethouder Angelique Beekhuizen (Jeugd).

Na een oproep om jongeren aan te melden stroomden de namen al snel binnen. Beekhuizen werd bij het kiezen van de winnaars bijgestaan door Saylan en Thomas die als jongerenjury mochten meedenken over de winnaars. Er waren in totaal zestien genomineerden.

De jongerenwaardering werd door wethouder Beekhuizen achtereenvolgens uitgereikt aan Manouk van den Berg die op topniveau kanopolo speelt. Het lid van Kanovereniging Leiderdorp werd met het Nederlandse team zesde tijdens het WK in Canada. Als tweede kreeg de pas 7-jarige Dawid du Plessis een medaille met cadeaubon. Hij waarschuwde afgelopen zomer enkele volwassenen toen zijn 2-jarige buurmeisje bij de Menswording in het water viel. door zijn optreden werd het meisje gered.

Kim Schrama was de derde jongere die in het zonnetje werd gezet. Ze speelt basketbal en traint maar liefst zestien uur per week. Ook doet ze mee aan toernooien in binnen- en buitenland en speelt ze in de eredivisie. Chaia Fu viel ook op tussen de inzendingen. Ze zorgt voor haar zus en moeder en voor die langdurige mantelzorg werd ze nu beloond met de Jongerenwaardering van Leiderdorp.

Na een optreden door de ‘Red Sneakers’ werden de laatste drie Jongerenwaarderingen uitgedeeld. De drie broers Kriath, Mahi en Veer Singh hebben samen cupcakes gemaakt voor de bewoners van de Ommedijk, ook zamelden ze voedsel in voor de Voedselbank en brachten ze met de verkoop van kinderpostzegels maar liefst 619,19 euro bij elkaar voor het goede doel.

Daarna werd Robin Plugge naar voren geroepen. Ze Leiderdorpse zet zich bij Kanovereniging Rijnland onder meer in door de jeugd te trainen. Ook is ze bezig met het opzetten van een tweede team en studeert om scheidsrechter in het kanopolo te worden. De laatste Jongerenwaardering die zaterdag werd uitgereikt ging naar Kerem Isik. Hij is al lang verbonden aan Dwars en organiseert daar als vrijwilliger allerlei activiteiten voor jongeren. Sinds deze week zet hij zijn vrijwilligerswerk voort onder de vlag van Incluzio. Als eerste staat er nu een bingo op de agenda voor ouderen.

Het jeugdbestuur van muziekvereniging Tamarco kreeg collectief ook een Jongerenwaardering, maar ze waren niet aanwezig in verband met een optreden in België. De prijs kregen ze zondag alsnog van wethouder Beekhuizen tijdens de nieuwjaarsreceptie van Tamarco.

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×