Hästens viert veertigjarig bestaan

Sinds de introductie van de iconische blauw-witte ruit staat het patroon al veertig jaar symbool voor het vakmanschap en de hoge kwaliteit van Hästens. Om deze mijlpaal te vieren introduceert de producent van ’s werelds beste handgemaakte bedden de limited Anniversary Edition-bedden, geïnspireerd op de blauw-witte print. De bedden, waar er slechts 5.000 van vervaardigd zijn, zijn beschikbaar in tien verschillende Hästens-modellen en zijn verkrijgbaar in de Nederlandse Hästens Stores.

Limited Anniversary Edition-bed
Ieder Anniversary-bed heeft een aantal unieke accenten. Zo zijn de bedden gestikt met blauw in plaats van het gebruikelijke witte draad en beschikt ieder bed over een aluminium Anniversary-plaque. De Continental-bedden zijn voorzien van een lederen tag met daarop het Anniversary-logo.

Veertig jaar verfrissend kleurenpalet
Ondanks dat de bedden van Hästens beschikbaar zijn in tien verschillende stoffen en kleuren, kiest maar liefst 70% van de consumenten voor de iconische variant, waarmee de blauw-witte ruit verreweg favoriet is. Toen Jack Ryde, voormalig CEO Hästens, het blauw-witte patroon ontwierp in 1978 was het zijn visie om een contrast te bieden met het bruin-oranje kleurenpalet dat destijds de designs domineerde.

Het vakmanschap van de blauw-witte ruit
Het patroon bleek meer dan een design-statement; het gaf een voorbeeld van de manier waarop vorm en functie in perfecte harmonie samenwerken. Hiermee kreeg het ontwerp al snel een cultstatus als template voor nauwgezet vakmanschap dankzij de precies afgemeten hoeken en lijnen. De precieze plaatsing van de naald en de afstand tussen iedere naad is cruciaal voor het waarborgen van stabiliteit en flexibiliteit van het bed, dat bestaat uit vele lagen paardenhaar, wol, katoen en linnen.

Hästens Leiderdorp: Elisabethof 2, Leiderdorp

 

Advertorial Economie Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×