(Foto's: Emile van Aelst).

Leiden in 2019: duurzaam, vuurwerkvrij en ruim 125.000 inwoners

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden is het jaarlijkse moment waarop burgemeester Lenferink terugblikt op het afgelopen jaar en vooruit kijkt naar het nieuwe jaar. In een overvolle Pieterskerk sprak de burgemeester over thema’s als duurzaamheid, een vuurwerkvrije stad, de mijlpaal van 125.000 inwoners en de Nashville-verklaring. Daarbij kreeg hij meerdere malen de handen van het publiek op elkaar.

Na afloop nam Reanne van Kleef de belangrijkste thema’s nog eens door met de burgemeester.

Tijdens de receptie trad ook stadsdichteres Marianne van Velzen op met een gedicht over Leiden in 2040. Na de speech van Lenferink zongen de aanwezigen nog het Leids Volkslied ‘Stad van mijn hart’ onder muzikale begeleiding van Augustinusband Staten-Generaal.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×