OVV en wethouder: “Geen meter Voorschotens bedrijventerrein voor woningbouw”

2

Politiek en ondernemers zijn eensgezind als het gaat om de economische portefeuille van het dorp. “Het college heeft ons programma bijna helemaal overgenomen in het coalitieakkoord”, zo vertelde een enthousiaste voorzitter Frank ten Have van de Ondernemers Vereniging Voorschoten (OVV) gisteravond aan de leden die bijeen waren gekomen in Van der Valk Hotel-Restaurant De Gouden Leeuw voor hun nieuwjaarsreceptie.

Voorzitter Frank ten Have van de Ondernemers Vereniging Voorschoten (OVV) luidt het nieuw jaar in met een terugblik op 2018 en een vooruitblik op 2019. Aansluitend spreekt wethouder Nanning Mol Voorschoten van economische zaken de ondernemers toe.

Enkele aandachtspunten zijn er wel. “Want het kan natuurlijk altijd beter”, aldus Ten Have. Op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld. De OVV maakt daar nu een speerpunt van en wil graag gebruik maken van de kennis die er bij de leden op dat gebied aanwezig is. Bereikbaarheid is een ander belangrijk thema. Met name nu de herinrichting van het Lammenschansplein aanstaande is. “Dat gaat vier jaar duren en er is nu al bijna geen doorkomen aan in de spits”.

Het derde thema voor de ondernemers dat is de regionale visie op de bedrijventerreinen. Er mag geen meter Voorschotens bedrijventerrein worden getransformeerd naar woonruimte, zo vindt de OVV die bang is dat de gemeente Voorschoten zal zwichten voor uiterst lucratieve voorstellen van ontwikkelaars voor wie dergelijke projecten in de huidige markt zeer winstgevend zijn.

Wethouder Nanning Mol van economie is het op alle punten met de ondernemers eens. De bereikbaarheid van Voorschoten moet zo goed mogelijk worden gewaarborgd, ook tijdens de aanleg van de Rijnlandroute. Duurzaamheid staat ook bij de gemeente hoog in het vaandel en voor het verdwijnen van bedrijventerreinen in Voorschoten hoeft de OVV niet te vrezen. “Er gaat geen meter af voor woningbouw,” aldus Mol.
Delen
heropening sligro Leiden

2 reacties

  1. Zo is het. Laat de gemeente Leiden en haar bestuurders maar opdraaien voor de broodnodige woningbouw. Draag daar als regiogemeenten vooral niet in bij.

  2. Het microdenken is inderdaad treurigstemmend.
    Duurzaamheid is ook zo’n modewoord. Zou liever een woord als ‘vergroening’ tegenkomen in de discussies. Duurzaamheid gaat toch wel lukken, want iedereen wil minder betalen aan vaste lasten, dus daar worden heus wel technieken voor ontwikkeld. Een samenhangend groenbeleid (waarom ook niet meer groen op die lege parkeerplaatsen op industrieterreinen?) is meer dan wenselijk, over de gemeentegrenzen heen.
    En nadenken over woningnood moet ook in gezamenlijk overleg gebeuren!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline