(foto's: PR WeRun4All/organisatie Nighttrail)

WeRun4All steunt hospice De Mare met tweede editie Oegstgeester Nighttrail

Lampjes op, lichtgevende hesjes aan en bij elkaar blijven. Op zaterdag 19 januari gaan de lopers van de Nighttrail de omgeving van Oegstgeest in het donker verkennen. De sponsorloop van tegen de zeven kilometer is een echte plezierloop door de buitengebieden tussen Oegstgeest en Leiden met als doel geld op te halen voor hospice De Mare.

Vorig jaar werd de Nighttrail voor het eerst georganiseerd en deden er twintig lopers mee, bij deze tweede editie verwachten organisatoren Arnoud Nierop en Katje van der Ploeg dat aantal ruim te verdubbelen. Ze benadrukken dat het echt een evenement is voor ervaren hardlopers, want in het donker lopen valt niet mee.

Gerry van Bakel in gesprek met Arnoud Nierop en Katja van der Ploeg over de Oegstgeester Nighttrail.

De deelnemers worden in een aantal groepen verdeeld waarvan verwacht wordt dat ze ongeveer in het dezelfde tempo lopen. Maar het gaat niet om snelheid die avond, het is zeker geen wedstrijd en er wordt ook geen tijd geklokt. Er is wel een startschot om 17.15 uur, waarvoor burgemeester Emile Jaensch zijn medewerking heeft toegezegd. Katja van der Ploeg verwacht dat de laatste groep lopers om half zes zal vertrekken vanaf het gemeentehuis van Oegstgeest.

Deelname kost €12,50, dat levert een startbewijs, een koplampje en een tegoedbon voor een wame chocolademelk in cafe Gouwe op voor na de loop. De opbrengst komt geheel ten goede aan hospice De Mare voor de inrichting van de gastenkamers. Omdat het alleen voor ervaren lopers is, is de Nighttrail niet echt een familieevenement, maar partners, kinderen en vrienden mogen wel komen aanmoedigen en kunnen natuurlijk altijd een bijdrage doneren voor het goede doel.

Inschrijven kan tot en met 10 januari, stuur daarvoor een email naar trail@WeRun4All.nl. De Nighttrail start om 17.15 uur, maar deelnemers wordt aangeraden een half uur eerder te komen.

 

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×