Burgemeester Laila Driessen van Leiderdorp tijdens haar nieuwjaarstoespraak. (Foto: J.P. Kranenburg, video: Chris de Waard).

Burgemeester Leiderdorp: "Vuurwerkverbod niet per gemeente"

“Dat het zo niet langer kan is duidelijk”, zei burgemeester Laila Driessen in haar nieuwjaarstoespraak toen zei terugblikte op de afgelopen jaarwisseling en dan met name het afsteken van vuurwerk. “Er vallen te veel gewonden, er is te veel schade, het kost te veel kinderogen en vingers. Daar moeten we iets mee”.

Volgens Driessen moeten we of terug naar vroeger en gewoon om middernacht het vuurwerk afsteken, óf er moeten ingrijpende maatregelen komen. “Maar dat kan ik niet in m’n eentje doen als burgemeester van één gemeente. Dat moet je landelijk regelen of tenminste regionaal”.

Chris de Waard in gesprek met de Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen over het aan banden leggen van het afsteken van vuurwerk.

Driessen hoopt dat de regering nu snel met stevige maatregelen komt, maar veel vertrouwen heeft ze daar nog niet in: “Minister Grapperhaus zegt dat iedere gemeente dat wel zelf kan bepalen, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Als ik Leiderdorp vuurwerkvrij verklaar, krijg je te maken met het waterbedeffect. Als je op de ene plek duwt, komt het ergens anders naar boven. Dan gaat iedereen naar een andere gemeente. Je verplaats het probleem dan alleen maar, maar het gaat niet weg.

Vrijwilligersprijzen Leiderdorp
Burgemeester Driessen reikte na afloop van de toespraak ook de Leiderdorpse vrijwilligersprijzen uit. De derde prijs ging naar de organisatie van de sinterklaas-intocht, de tweede prijs was voor Fietsmaatjes Leiderdorp en Jespa Leiderdorp ging er met de eerste prijs vandoor.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Driessen en met voorzitter Ger Zwijs van Jespa Leiderdorp over de vrijwilligersprijzen.

Leiderdorp Maatschappij Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×