Sven Brandenburg (midden) sprak de makers van  Bourgeois Absolutie onlangs in de Sleutelstad studio.

Studenten regisseren een horrorfilm in Leiden

Het regisseren van een horrorfilm. Dat stond hoog op het lijstje van de Amsterdamse studenten Jorrit Bouwmans en Jasper Koopmans. Een paar jaar verder is dat bovenste puntje op hun verlanglijst realiteit geworden. ‘Bourgeois Absolutie‘ komt in de zomer van dit jaar uit en speelt zich af in Leiden.

Jorrit en Jasper volgen beiden een mediastudie aan de Universiteit van Amsterdam, maar waren klaar met het lezen van wetenschappelijke teksten en zijn daarom zelf aan de slag gegaan. Al twee jaar leggen ze de basis aan een scenario en nu is het moment daar dat hun eigen film wordt gerealiseerd.

Een horrorfilm met een serieus onderwerp, wel te verstaan. Jasper: “Het is een film waarin het thema depressie centraal staat. Een op de zeventien Nederlanders bestelt jaarlijks antidepressiva. Dat zijn een miljoen Nederlanders. En dat zagen we ook veel in onze omgeving gebeuren. Dit probleem is het uitgangspunt van onze film geworden. Dit centreren wij rondom een karakter dat aan depressie lijdt en steeds verder van de werkelijkheid wegdrijft. Hij wordt zo geïntroduceerd bij een mysterieuze motorbende.”

Sven Brandenburg in gesprek met Jorrit Bouwmans en Jasper Koopmans.

Bourgeois Absolutie is een samenwerking tussen filmtechnici van de Nederlandse Filmacademie en filmwetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en zit nu middenin een crowdfunding. Jasper: “Camera- en lichtapparatuur moet je allemaal huren en daar betaal je duizenden euro’s voor. Wij kunnen iedere vorm van hulp wel gebruiken.” Hulp van de Leidenaar om precies te zijn. De film wordt namelijk zowat in z’n geheel in Leiden opgenomen, aangezien Leiden dé studentenstad van Nederland is. “En daarnaast doet de stad ook middeleeuws aan, wat uiteraard meewerkt bij het maken van een enge horrorfilm”, voegt Jorrit toe. “De komende tijd zijn wij veel aanwezig in Leiden. Wij kunnen daarom elke steun gebruiken van de Leidenaar. Of het nu catering is, of wat dan ook: alles is welkom. Wij willen een mooie film met een belangrijk onderwerp bewerkstelligen en daarvoor hebben wij veel mensen nodig die kunnen bijdragen aan een groot budget.”

Voor meer informatie over de film en hoe je kan bijdragen aan Bourgeois Absolutie, kan je terecht op de site van Cinecrowd.

De trailer is te zien op de Facebook-pagina van Bourgeois Absolutie.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×