Voorzitter Chris Verplancke van de Business Club Leiden sprak de twee winnaars toe tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Leidse ondernemers in Belgisch Biercafé Olivier. (Foto's: Emile van Aelst).

Tom Holswilder en Chris de Waard gekozen tot 'Leidenaar van het Jaar'

De jaarlijkse ‘Leidenaar van het Jaar’ verkiezing van de Business Club Leiden (BCL) heeft dit jaar twee winnaars opgeleverd. Tom Holswilder van Koetshuis de Burcht en Chris de Waard van Sleutelstad eindigden met precies evenveel stemmen op de eerste plaats en ontvingen gisteren het bronzen beeld van de jonge Rembrandt dat is vervaardigd door de Leidse beeldende kunstenaar Jeroen Spijker die zelf ook bij de uitreiking aanwezig was.

Reanne van Kleef in gesprek met Tom Holswilder en Chris de Waard over hun benoeming tot Leidenaar van het Jaar.

In november kon iedereen mensen nomineren die zich afgelopen jaar op bijzondere wijze hadden ingezet voor de Leidse regio. Daar kwam een shortlist van acht genomineerden uit, waar de BCL-leden vervolgens op konden stemmen.

Voorzitter Chris Verplancke van BCL over de verkiezing.

De uitslag:
1. Tom Holswilder en Chris de Waard
3. Barry Badpak
4. Yvonne Hijman
5. Colin van Gestel
6. Jos Arts
7. Hans Kallenberg
8. Alexander Mouret en Michaël Roumen

Yvonne Hijman over haar nominatie en over de winst bij de Persoon van het Jaar verkiezing van het Leidsch Dagblad.

Voorafgaand aan de uitreiking ontving een aantal initiatieven ook een financiële bijdrage vanuit de BCL. Zo kreeg de organisatie van het Leids Festival van het Levenslied een cheque van 1500 euro, schaakvereniging Philidor 5000 euro voor de organisatie van NK schaken voor 75-plussers en verzorgingshuis Vlietwijk Topaz uit Voorschoten 7000 euro voor de aanleg van een buitenterras. De dierenambulance ontving nog een bedrag van 750 euro dit de BCL-leden ophaalden met de Sligro kerstpakkettenspaaractie.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×