Oud-hardloper Aad Pleij (90) overleden

11

Na een kort ziekbed is Leiderdorper Aad Pleij gisteravond thuis overleden aan de gevolgen van asbestkanker. Hij is 90 jaar geworden. Pleij was een fanatiek sportman en bleef tot zeer hoge leeftijd actief. In mei vorig jaar liep hij nog mee met de wandelmarathon in Leiden en in september was hij als speciale gast aanwezig bij de Vlietloop in Voorschoten.

Organisator Robert Laan van de Vlietloop spreekt van een verlies voor de sport: “Aad was een markante man, hij was altijd te vinden bij lokale hardloopwedstrijden en liep ook de vierdaagse. Het is een sportieve generatie die langzaam verdwijnt.”

Ook bij de Leiden Marathon zal Pleij gemist worden vertelde Tjeerd Scheffer aan Chris de Waard: “Hij was er alle keren bij en in 2018 heeft hij zelfs de halve marathon nog gewandeld”.

Pleij was al enige tijd ziek, maar zijn situatie verslechterde de afgelopen weken snel. In december kreeg hij te horen dat een bult in zijn schouder kwaadaardig was. Een gezwel als gevolg van werken met asbest. Pleij had in zijn werkzame leven een metaalbedrijf aan de Haven in Leiden.

Pleij was naast fanatiek sporter ook verzetsheld. Voor zijn activiteiten in de oorlogsjaren werd hij later koninklijk onderscheiden.

Delen

11 reacties

  1. Gecondoleerd, zeker ook namens mijn vader Ab de Jonge. Samen hebben ze heel wat kilometers weggelopen als hardloopmaatjes.

  2. Ruud Breedveld op

    Als oud collega en rugby vriend van Aad jr. en ook kind van een groot ( smederij ) gezin condoleer ik hierbij de family met deze geweldige vader voor zijn gezin.

    Ruud Breedveld sr.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline