Aad Pleij met de Voorschotense sportwethouder Marcel Cramwinckel bij de Vlietloop in september 2018. (Foto's: Chris de Waard).

Oud-hardloper Aad Pleij (90) overleden

Na een kort ziekbed is Leiderdorper Aad Pleij gisteravond thuis overleden aan de gevolgen van asbestkanker. Hij is 90 jaar geworden. Pleij was een fanatiek sportman en bleef tot zeer hoge leeftijd actief. In mei vorig jaar liep hij nog mee met de wandelmarathon in Leiden en in september was hij als speciale gast aanwezig bij de Vlietloop in Voorschoten.

Organisator Robert Laan van de Vlietloop spreekt van een verlies voor de sport: “Aad was een markante man, hij was altijd te vinden bij lokale hardloopwedstrijden en liep ook de vierdaagse. Het is een sportieve generatie die langzaam verdwijnt.”

Ook bij de Leiden Marathon zal Pleij gemist worden vertelde Tjeerd Scheffer aan Chris de Waard: “Hij was er alle keren bij en in 2018 heeft hij zelfs de halve marathon nog gewandeld”.

Pleij was al enige tijd ziek, maar zijn situatie verslechterde de afgelopen weken snel. In december kreeg hij te horen dat een bult in zijn schouder kwaadaardig was. Een gezwel als gevolg van werken met asbest. Pleij had in zijn werkzame leven een metaalbedrijf aan de Haven in Leiden.

Pleij was naast fanatiek sporter ook verzetsheld. Voor zijn activiteiten in de oorlogsjaren werd hij later koninklijk onderscheiden.

Advertentie

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×