(Foto: Chris de Waard).

Vooralsnog geen Leidse sympathisanten voor Nashville-verklaring

Of er weer een regenboogzebrapad komt of dat de gemeente kiest voor een andere manier om op fysieke wijze uiting te geven aan het feit dat Leiden een regenbooggemeente is, dat weet wethouder Damen nog niet, maar voor de zomer moet dat wel duidelijk zijn. Er wordt momenteel gewerkt aan de uitwerking van de afspraken die Leiden maakte door het regenboogakkoord te onderschrijven.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over de Nashville-verklaring en het regenboogakkoord.

PvdA-duoraadslid Marc Newsome stelde gisteravond, mede namens het CDA, D66, GroenLinks, de SP, de PvdD de PS en de VVD, de Nashville-verklaring aan de orde. Hij wilde weten of de Nederlandse vertaling van het antihomopamflet ook door Leidse organisaties of vertegenwoordigers daarvan is onderschreven. Dat lijkt niet het geval, maar mocht het zo zijn dat dergelijke geluiden toch opduiken, dan is het COC Leiden de aangewezen partij om daarover in gesprek te gaan. Het college zal in dat geval aanschuiven voor extra ondersteuning.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×