Vooralsnog geen Leidse sympathisanten voor Nashville-verklaring

10

Of er weer een regenboogzebrapad komt of dat de gemeente kiest voor een andere manier om op fysieke wijze uiting te geven aan het feit dat Leiden een regenbooggemeente is, dat weet wethouder Damen nog niet, maar voor de zomer moet dat wel duidelijk zijn. Er wordt momenteel gewerkt aan de uitwerking van de afspraken die Leiden maakte door het regenboogakkoord te onderschrijven.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over de Nashville-verklaring en het regenboogakkoord.

PvdA-duoraadslid Marc Newsome stelde gisteravond, mede namens het CDA, D66, GroenLinks, de SP, de PvdD de PS en de VVD, de Nashville-verklaring aan de orde. Hij wilde weten of de Nederlandse vertaling van het antihomopamflet ook door Leidse organisaties of vertegenwoordigers daarvan is onderschreven. Dat lijkt niet het geval, maar mocht het zo zijn dat dergelijke geluiden toch opduiken, dan is het COC Leiden de aangewezen partij om daarover in gesprek te gaan. Het college zal in dat geval aanschuiven voor extra ondersteuning.

Delen
Leiden Culinair

10 reacties

 1. De gemeente leiden roept er te zijn voor iedereen. Mag ik dan een bananen zebra pad en mijn buurvrouw wil voor haar kinderen en barbie zebrapad. Mensen stop nu is met deze onzinnige geld verspilling. Accepteer dat mensen van gelijk gestemde houden en wordt dat hardhandig niet geaccepteerd door groepen dan is dat direct zwaar straffen. Dus zoiets als 5 jaar gevangenis in. Cel bestaat uit muren en een deur en een boekje om na te denken waarom je er zit. Eten is brood en drinken is water. Geen telefoon tv of andere luxe.

  • U verwijst naar het Gaybrapad. Zoals te beluisteren in het interview met wethouder Damen is dat een eventuele kers op de taart van een gemeentelijk (en zelfs landelijk) beleid van inclusie van LHBTI-ers. Het is niet de hoofdmoot.
   .
   Dat lijkt u wel te suggereren in uw toffe jongen-reactie. Daaruit spreekt weinig gevoel voor nuance, ‘typisch een hetero’ (om eens in uw Johan Derksentaaltje met u mee te praten). Moeite met uit de kast komen? Niet zeiken! Een homostel belagen? Vijf jaar water en brood in een kale cel en verplicht lezen van stichtelijke teksten!
   .
   Wat in vredesnaam geeft het idee dat u een lichtend voorbeeld van inclusief denken bent? U maakt een karikatuur van het Leidse Regenboogakkoorden waarvan een Gaybrapad een symbolische ondersteuning kan beleid (dat beleid ‘zichtbaar’ maakt). En het door u bepleite stevige optreden tegen mishandelaars van homoseksuelen getuigt van dezelfde ongevoeligheid die sommige anderen juist tot mishandelaars maakt.

   • niks johan derksen aan. Er moet gewoon gestopt worden met al deze onzin en geld verspilling. Ten aanzien van het mishandelen van homo’s, hulpverleners of wie of wat dan ook is gewoon gevangenisstraf. Dit houdt in muren tralies en eten en drinken niks all inclusive vakantie. Dat iets landelijk wordt verkondigd en gezegd dat het geaccepteerd wordt vind ik ook prima, reklame borden van zoenende mannen of vrouwen prima, maar dit is algemeen bekend alleen ons strafrecht laat mishandelingen en anders denkende vrijuit gaan. Hierdoor blijft het bekrompen en blijven mensen bang om er voor uit te komen.

 2. Een Leids burger op

  Beter zou zijn: Een-Leids-burger-pad. i.p.v. zo´n Gaybrapad. 🙂
  De gemeente roept er te zijn voor iedereen maar is er schijnbaar niet voor die paar mensen die wel voor die Nashville-verklaring zijn. Overigens verwacht ik niet dat er in Leiden veel mensen voor die Nashville-verklaring zullen zijn. Hoewel ik me goed kan voorstellen dat die Nashville-verklaring als anti-homo wordt gezien moeten mensen zelf weten of ze dat willen ondertekenen. (scheiding van kerk en staat). Mensen hebben ook het recht homosexualiteit af te keuren. (vrijheid van meningsuiting.)
  Daar zou de gemeente zich dus niet mee moeten bemoeien zolang niet opgeroepen wordt tot geweld tegen homo´s e.d.
  .
  Een kaart waarin aangegeven het stemgedrag van lidstaten aangaande rechten voor homo’s geeft aan dat de islamitische wereld wezenlijk anders denkt dan bijvoorbeeld de Westerse wereld.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_en_homoseksualiteit#/media/File:LGBT_rights_at_the_UN_(2011).svg
  Het echte gevaar voor homo´s e.d. komt dus niet uit ¨Nashville¨ maar uit ¨Mekka¨.
  .
  Als men meer acceptatie nastreeft van homo´s e.d. zal zo´n Gaybrapad of regenboogvlaggetje ophangen daar echt geen verandering in brengen en is slechts symboolpolitiek.

 3. jeroen@hotmail.com op

  Het is zo niet-neutraal om als overheid nota bene zo’n zebrapad te willen. Het vertolkt een visie op homoseksualiteit die van COC afkomt. Dat is niet echt een neutrale club kun je zeggen. Zat mensen met een homoseksuele gerichtheid (en anderen) die niets met het COC en hun visie te maken willen hebben. Dus blijf neutraal en ga geen partij kiezen door zo’n zebrapad te willen.

 4. jeroen@hotmail.com op

  Overigens zijn er genoeg mensen in Leiden die achter de Nashville verklaring staan. En dat recht hebben ze natuurlijk gewoon.

 5. Yvonne Lignac

  Vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting en rechter bepaalt of iets discriminatie is. Trias politica, scheiding van kerk en staat en scheiding van politiek en geloof. Dus geen uitspraak van politiek uit Leiden. Dat moeten de vele verschillende protestantse kerken maar onderling doen. Die 250 orthodoxe mannen hebben geen enkele invloed op die driekwart van de Nederlanders die pro lhbti zijn.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline