(Foto: René van Dam).

Korfballers uit Sassenheim wéér sterkste in Europa

Het is TOP/SolarCompleet uit Sassenheim weer gelukt om de korfbal Europacup te winnen. Het toernooi voor Europese landskampioenen zaal werd ditmaal in Kortrijk gespeeld. In een weinig verrassende finale tegen het Belgische Boeckenberg had TOP het alleen in het eerste kwart lastig tegen de Belgen die vol de wedstrijd ingingen. De wedstrijd eindigde in een ruime overwinning van 31-16 voor TOP, dat hiermee de titel prolongeert voor de derde keer op rij.

De beginfase was een ware heksenketel waarin Boeckenberg brutaal de leiding nam. Na een 2-4 achterstand ging TOP rustiger spelen, bleef meer uit de duels en ging op zoek naar de goede kansen. Die speelwijze wierp zijn vruchten af, want de 2-4 achterstand werd in 12 minuten omgezet naar een 12-4 voorsprong. De ruststand was 15-9. De winst kwam in de tweede helft geen moment in gevaar en TOP kon vrij gemakkelijk de voorsprong uitbreiden.