Deelnemers en trainers verzamelen zich voor de 21ste editie van Hollen Met Han. Naamgever Han Kulker zit uiterst links op de eerste rij. (Foto: PR).

Nog enkele plaatsen bij 'Hollen Met Han'

De 21e jaargang van de populaire hardloopcursus ‘Hollen Met Han’ is met 120 deelnemers van start gegaan. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in de zeven trainingsgroepen. De eerstvolgende clinic is zaterdag 26 januari van 9.00 tot 11.00 uur op de atletiekbaan van Leiden Atletiek in de Leidse Hout.

Het doel van Hollen Met Han – met de Zoeterwoudse naamgever Han Kulker opnieuw als boegbeeld – is om beginnende en licht-ervaren hardlopers geleidelijk voor te bereiden op twee Leidse voorjaarsklassiekers: de Singelloop (vrijdag 5 april) en de Leiden Marathon (18 en 19 mei). Dat gebeurt door tweewekelijkse bijeenkomsten, afwisselend bij Leiden Roadrunners Club, Leiden Atletiek of in de duinen.

Deskundige clubtrainers begeleiden de groepen en voorzien de cursisten van huiswerk. Ook kunnen deelnemers aan Hollen Met Han gebruikmaken van de sportmedische faciliteiten van beide verenigingen en de laatste twee maanden voor de Leiden Marathon extra trainingen volgen. Wie zich wil aanmelden voor de cursus kan dat doen via hollenmethan@hotmail.com. De kosten bedragen 95,00 euro, inclusief startnummers voor Singelloop en een onderdeel van de Leiden Marathon, een hardloopshirt en pastaparty.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×