Een deel van de Leidse Olympische Ploeg. (Foto's: Emile van Aelst).

Leidse Olympische Ploeg met veel enthousiasme ontvangen

Topsport Leiden heeft gisteravond in een volle zaal van de Rabobank aan de Schipholweg de Leidse Olympische Ploeg gepresenteerd. Die virtuele ploeg bestaat momenteel uit vijftien Leidse sporters die kans maken om in 2020 naar de zomerspelen in Tokio te gaan. Tijdens de Olympische avond werden ook de website deleidseolympiers.nl en een ambassadeursploeg onthuld. Daarnaast vertelde de Leidse tweevoudig Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis over zijn Olympische avontuur.

De Leidse Olympische ploeg is een mix van ervaren en minder ervaren atleten die allen kans maken op plaatsing voor de Olympische Spelen of de Paralympics in 2020. Vanuit Topsport Leiden worden de atleten facilitair ondersteund met onder andere toegang tot een sportschool en een sportpsycholoog. Ook wordt hun ‘Road to Tokyo’ publicitair gevolgd.

Leidse Olympische Ploeg
Tijdens de presentatie werden de sporters bij het aanwezige publiek geïntroduceerd met een video en op het podium geroepen. Daar kregen ze symbolisch een jack van de nieuwe ploeg aangetrokken. De aanwezige sporters reageerde enthousiast op de samenstelling van de ploeg en kijken uit naar het vervolg.

Een sporter kan in de ploeg worden opgenomen als deze aan tenminste één van de drie gestelde criteria voldoet: geboren in Leiden, woonachtig in Leiden ten tijde van uitzending of lid van een Leidse sportvereniging ten tijde van uitzending.

Reanne van Kleef sprak met sporters Elaine Pen, Davy van den Dop, Annika van der Meer, Ward van Zeijl, Karolien Florijn, Nicole Beukers en Boudewijn Röell over de Leidse Olymopische Ploeg.

Momenteel kent de ploeg vijftien sporters: Kim Vermaas (tafeltennis), Laurine van Riessen (baanwielrennen) Elaine Pen (eventing), Noah Schutte en Tessa van Schagen (atletiek), Davy van den Dop (rolstoelrugby), Juliëtte Pijnacker (turnen), Rozanne Voorvelt (waterpolo), Boudewijn Röell, Ward van Zeijl, Nicole Beukers, Annika van der Meer, Stef Broenink, Karolien Florijn en Isabel van Opzeeland (roeien).

Kjeld Nuis
Topschaatser Kjeld Nuis was de speciale gast van de avond. Op het podium vertelde hij over zijn zware weg naar de Olympische spelen en hoe belangrijk het is om daar met mensen over te praten. Hoewel de schaatser in Emmen woont, voelt hij zich nog steeds verbonden met Leiden waar hij is geboren en jaren heeft gewoond en geleefd en met Zoeterwoude waar hij is opgegroeid. Op de vraag of hij zich meer Leidenaar of Zoeterwoudenaar voelt, antwoordde hij na lang nadenken: “Leidenaar”.

Reanne van Kleef sprak met schaatser Kjeld Nuis over de Leidse Olympische Ploeg.

Ook Nuis is erg te spreken over het idee van een Leidse Olympische Ploeg. Over een aantal jaar hoopt hij daar ook in te worden opgenomen, als hij naar de winterspelen van 2022 toe werkt. Daar wil hij zijn titels op de 1000 en 1500 meter verdedigen.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×